Olimpiyatçılar Galasında Lumina Geleneği Sürdü

Romanya hükümetinin uluslararası yarışmalarda madalya kazanan öğrencileri ödüllendirdiği Olimpiyatçılar Galası programına, yine Lumina okulları damgasını vurdu. Ülke genelinden podyuma çıkan 202 öğrenciden 38’iyle Lumina öğrencileri sahneyi doldurdu.

Romanya adına yurt dışı bilim ve spor aktivitelerinde madalya kazanan öğrenciler, her yıl özel bir programla ödüllendiriliyor. 2016 yılında 202 öğrenci kazandığı 227 madalya ile Romanya’nın yüz akı oldu. Ülkenin dört bir tarafındaki 100 okuldan gelen öğrenci ve başarılarında pay sahibi olan öğretmenler Bükreş Çocuk Sarayı’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

gala

Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullardan 38 öğrenci, kazandıkları 52 madalya ile ödül töreninde göz doldurdu. Eğitim Bakanı Mircea Dumitru, tek tek diploma verdiği Lumina öğrencileri ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Lumina okulları salondan bol alkış aldı.

Başarılı öğrenciler aldıkları para ödülleriyle de adeta bayram etti. Başarılarında payı olan öğretmenlerini de unutmadı.  Avrupa kızlar matematik olimpiyatlarında bronz madalya ile dönen Ana Maria Radu ”Bir sene boyunca benimle ilgilenen ve bu başarıyı bana yaşatan öğretmenime teşekkür ediyorum” dedi. Türkçe olimpiyatları şarkı kategorisinde altın madalya alan Robet Olaru da, öğretmenlerine gönülden selam göndererek teşekkür etti.

Uluslararası olimpiyatlarda altın madalya kazanan öğrenci 2100 Euro alırken, mansiyon ödüllü öğrenciye 900 Euro kazandı. Yarışmalarda mutlak birincilik kazanan üç öğrenciye ise 2800’er Euro ödeme yapıldı. Üç öğrenciden biri olan Lumina öğrencisi Andrei İliescu, Harvard üniversitesine gittiği törende hazır bulunamadı. Programda dağıtılan toplam ödül miktarı 780 bin Euro olarak gerçekleşti.