Türkiye’deki yerel seçimler, Romanya basınında: “Muhalefet, Sultan Erdoğan’a acı bir yenilgi yaşattı!”

31 Mart yerel seçimlerinde muhalefetin başarısı, Romen medyasında da geniş yankı buldu. Türk seçmenin, yerel seçimlerde Erdoğan’a büyük darbe indirdiğini yazan Romen medyası, ‘Sultan Erdoğan muhalefet karşısında acı bir yenilgiye uğradı.” yorumunu yaptı. Erdoğan’ı üçüncü kez yenen muhalefet adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’daki ezici zaferinin ardından Erdoğan rejiminin en büyük rakibi ve Türkiye’nin gelecekteki olası cumhurbaşkanı adayı haline geldiğine dikkat çekildi.

Romen medyasında yer alan ‘Türkiye’nin 31 Mart seçimi’ ile ilgili haberler şöyle:

DİGİ24: Türk seçmeni, yerel seçimlerde Erdoğan’a büyük darbe indirdi. Muhalefet, en büyük seçim zaferini elde ederek Ankara, İstanbul ve İzmir ve ülkenin önemli şehirlerini kazandı.

LİBERTATEA: Erdoğan’ın partisi, Türkiye’deki yerel seçimlerde son yirmi yılın en büyük seçim yenilgisini yaşadı.

NEWS.RO: Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1977’den bu yana eşi benzeri görülmemiş bir zafer elde ettiği yerel seçimler, Türkiye’de siyasi depreme neden oldu.

EUROPA PRESS RO:  Türkiye’de siyasi deprem! Sultan Erdoğan muhalefet karşısında acı bir yenilgiye uğradı.

HOTNEWS: Erdoğan’ı üçüncü kez yenen Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ezici zaferinin ardından İslamcı rejimin en büyük rakibi ve Türkiye’nin gelecekteki olası cumhurbaşkanı haline geldi.

G4MEDİA: Muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ülke genelinde ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP, İslamcı) mağlup etti.

ADEVARUL: Türk muhalefeti, onlarca yıldır ilk kez iktidar partisini mağlup etmeyi başardı. Erdoğan da partisinin yerel seçimlerdeki yenilgisini kabul etti ve seçimlerden ders çıkarma sözü verdi.

PROTV: İmamoğlu, Erdoğan’a en büyük seçim felaketini yaşattı ve Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olabilir.