Kültür Bakanı Raluca Turcan: “Başarıyı desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceğiz”

Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi’nin (ICHB) olimpiyat yıldızı öğrenci ve öğretmenlerini kabul eden Kültür Bakanı Raluca Turcan, tek tek kutladı.

Ulusal ve Uluslararası alanda gösterdikleri başarılarıyla dikkat çeken Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi’nin (ICHB) olimpiyat öğrenci ve öğretmenlerini kabul eden Kültür Bakanı Raluca Turcan, başarıyı desteklemeye ve teşvik etmeye devam edeceklerini belirterek “Ülkemizin geleceği olan bu gençlere çok ihtiyacımız var.” dedi.

KABUL ETTİĞİ ÖĞRENCİLERİ TEK TEK DİNLEDİ, SOHBET ETTİ

Makamında kabul ettiği öğrencilerle yaklaşık bir saat sohbet ederek, çalışmalarını ve hedeflerini tek tek dinleyen Bakan Turcan, “Burada ülkemiz adına; fizik, matematik, kimya, astronomi ve bilişimde önemli başarılar elde eden genç ve yetenekli olimpiyat öğrencileri var. Tebrik ediyorum. Çoğu yurt dışındaki önemli üniversiteleri tercih ediyor. Ama, yüksek eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönmek istiyorlar. Bu, harika ve asil bir davranış.” dedi.

“HEDEFLERİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİZ İÇİN YANINIZDAYIZ

Bir öğrenci annesi ve aynı zamanda Romanya Hükümeti’nin bir temsilcisi olarak başarıyı teşvik etmeye devam edeceklerini vurgulayan Kültür Bakanı Raluca Turcan, sözlerine şöyle devam etti: “Başarınız, hedeflerinizi gerçekleştirmeniz ve daha iyi bir geleceğe sahip olmanız için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız. Ülkemizin profesyonellik ve yenilikte öncüsü olacak bu gençlere çok ihtiyacımız var. Onları desteklemek ve teşvik etmek bizim görevimiz. Bu yetenekli ve özverili gençleri tebrik etmek ve başarıya giden potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olma kararlılıklarından dolayı öğretmenlerine de teşekkür etmek benim için büyük bir mutluluktu.”