Cumhurbaşkanı Iohannis’ten Schengen kontrolleri açıklaması

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romen vatandaşlarına yönelik bazı ülkelerde devam eden Schengen kontrollerini diplomatik yollarla ilgili ülkelere iletip çözüm bulunacağını açıkladı.

Brüksel’deki Avrupa Birliği (EUCO) Konseyi Zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romanya’nın 31 Mart tarihinde schengen’e girmesine rağmen bazı Schengen ülkelerinde Romen vatandaşlarına yönelik kontrolleri gündeme getireceğini açıkladı.

ROMEN VATANDAŞLARINA UYGULANAN KONTROLLER SORULDU

Iohannis, düzenlediği basın toplantısında bir muhabirin, “Romanya, hava yolu ile schengen’e girmesine rağmen; Viyana, Paris, Helsinki havalimanlarında Romen vatandaşlarına yönelik bazı kontroller devam ediyor. İtalya ve Hollanda da da benzer şikayetler var…” sorusunu cevaplandırdı.

IOHANNİS: “DİPLOMATİK YOLLARDAN SORUNU ÇÖZECEĞİZ”

Bazı ülke hava alanlarında Romanya’nın hava yolu ile Schengen’e girişinin ne anlama geldiğini bilmeyen bazı uygulamalar olduğunu doğrulayan Cumhurbaşkanı Iohannis, “Evet duydum. Bu konularla yaşanan sorunların hızla çözümü konusunda diplomatik yollarla ilgili ülkelerin yetkilileri ile görüşeceğim.” dedi.