Kızıldereli, Aborjin ve Ermenilere Yapılanları Örnek Gösteren Erdoğan’ın Başdanışmanından Hizmete Soykırım Itirafı: İşimiz Bitince Özür Dileriz!.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın programına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, AKP iktidarının zulüm ve hukuksuz uygulamaları ile soykırıma dönüşen baskılarını itiraf etti.
Cemaatle mücadele ediliyor maskesi ile KHK ihraçları, OHAL ile mağdur edilen onbinler, ‘pardon’ denilerek cezaevinden çıkarılanlar, işe iade edilenleri hatırlatan Payzın, “Siz devletin başı Cumhurbaşkanının danışmanısınız, buna devlet olarak cevap verebilirsiniz. Sizce devletin mağdur ettiği vatandaşlardan özür dilemesi gerekmiyor mu?” sorusunu yöneltti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, özür dilemenin koşullarının oluşması gerektiğini ifade ettikten sonra, verdiği korkunç örneklerle bugün yapılanlardan devletin günü geldiğinde özür dileyeceğini söyledi.
HİZMET HAREKETİNE YÖNELİK OPERASYONLARI ABORJİNLER VE KIZILDERİRİLERE YÖNELİK SOYKIRIMLARLA KIYASLADI
Uçum, özür dilemenin devletin mücadele ettiği riskli alanlar açısından bir zaaf oluşturacağını ifade ederek Türkiye’de bugün Hizmet Haraketine yönelik yaşanan korkunç zulüm ve baskıları, Avusturalya ve ABD gibi devletlerin geçmişte yaptıkları soykırımlarla bir tutarak itiraf etti. Mehmet Uçum, “Avustralya Aborjinlerden kaç yıl sonra özür diledi. Kızılderililerden ABD kaç yıl sonra özür diledi. Ermenilerle ilgili Türkiye kaç yıl sonra taziye yaptı.”