Konyalı iş insanı Ali Akın Bükreş’te hayatını kaybetti

AKP rejiminin yürüttüğü cadı avı ile Konya'daki mal varlığına el konulan iş insanı Ali Akın, gurbette yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Akın'ın cenazesi, Bükreş'teki müslüman mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Hizmet hareketine yönelik cadı avı çerçevesinde Konya’daki mal varlığına el konulan iş insanı Ali Akın, Romanya’da yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

2016 yılı başında Romanya’ya gelen Ali Akın’a 10 ay önce beyin kanseri teşhisi konmuştu. Ameliyat geçiren Akın’ın tedavisi, salgın şartları nedeniyle evinde sürdü. Durumu ağırlaşan 59 yaşındaki Konyalı iş insanı, cuma gününün ilk saatlerinde Bükreş’teki evinde vefat etti.

KONYA’NIN TANINMIŞ ECZACISIYDI

25 Kasım 1962 doğumlu işadamı Ali Akın, Konya’da işlettiği Akın Eczanesi ile tanınan bir isimdi. Daha sonra kurduğu piston fabrikası ile sanayi sektörüne adım atmıştı.

İnsan ilişkilerindeki mahareti ve hayırsever kişiliği ile öne çıkan Akın, uzun yıllar Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nde (AKTİSAD) başkanlık yaparak iş dünyasına rehberlik etti.

CADI AVININ İLK KURBANLARINDAN

Akın, AK Parti hükümetinin 17-25 Aralık sonrası Gülen cemaatine yönelik baskılarından ilk nasibini alanlardan oldu. Adı, Konya çatı davasına dahil edilen Akın’ın tüm mal varlığına ve hesaplarına el konuldu. Baskılardan bunalan Akın, ekmeğini aramak için yurt dışına çıktı.

AİLE FERTLERİ FARKLI ÜLKELERE DAĞILDI

Hükümetin başlattığı cadı avından Ali Akın’ın evlatları da etkilendi. 5,5 yıldır Romanya’da yaşayan Akın’ın eşi, iki yıl önce Romanya’ya gelebildi. Bu süre içinde Akın, 12 yaşındaki oğluna hem analık hem babalık etti.

Ali Akın’ın diğer 3 evladı da zorlu yolculuklar sonrası Avrupa ve okyanus ötesine yerleşti.

ARKADAŞI ANLATTI: ‘ÜMİDİNİ HİÇ KAYBETMEDİ’

AKTİSAD’da başkanlık görevini Ali Akın’dan devralan iş insanı S.C., selefinin Konya’ya maddi manevi çok hizmetleri olduğunu anlattı. İş insanı S.C., ”Çok inançlı bir insandı. Gelecek adına umudu hep zirvedeydi.” dedi.

Ali Akın’ın cenazesi, başkent Bükreş’teki müslüman mezarlığında toprağa verildi.