’15 Temmuz Kontrollü Darbe, Ipliğini Pazara Çıkaracağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha ‘kontrollü’ diye nitelediği darbe girişiminin ‘ipliğini pazara çıkaracaklarını’ söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında binlerce kişinin mağdur olduğuna vurgu yaparak, operasyonların siyasilere uzanmamasını eleştirdi.
‘DARBENİN SİYASİ AYAĞINI GİZLİYORLAR’
Kılıçdaroğlu, “Baklavacı buldular, çikolatacı buldular, esnaf buldular, hakim buldular, savcı, vali buldular ama ne hikmetse siyasetçi bulamadılar. Bu memleketi kimler yönetecekti? Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Gizliyorlar. Neden o komisyona darbeye bizzat tanıklık edenler bilgi vermiyorlar. Kontrollü darbe açığa çıkmasın diye. Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.
Darbenin siyasi ayağının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan AKP’ye uzandığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Siyasi ayağı var; Saraydan başlayarak AKP grubuna kadar gelirsin. Beslediler, büyüttüler. ‘Aynı menzile gidiyoruz’ dediler. Sensin darbeci. Senden daha iyi bu işi bilen mi var?” dedi.
Darbe girişimi için bir süredir kullandığı ‘kontrollü’ nitelemesini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Dürüst, yürekli bir Cumhuriyet Savcısı arıyoruz. 15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, bunun da ipliğini çıkaracağız yakında, herkes tanık olacak buna, binlerce mağdur yarattılar” dedi.