Meclis Komisyonuna Üye Vermeyen AKP, Darbenin Araştırılmasını Neden İstemiyor?!..

Yüzbinlerce masum insana darbe gerekçesiyle zulmeden AKP TBMM’de 26 Temmuz’da oy birliğiyle kurulan Darbe Girişimini araştırmak için kurulan komisyona üye vermiyor. Bu konuda cevap olarak ta grup başkan vekili skandal bir açıklama yapıyor.

Muhalefetin ciddi eleştirilerine rağmen AKP Meclisi çalıştırmıyor. Meclisteki komisyonlar çalıştırılmıyor, soru önergelerine cevap verilmiyor. Meclisin çalıştırılmamasına en son örnek Darbeleri araştırma komisyonu.  Darbe girişiminin ardından dört partinin de ortak bir metinle  26 Temmuz’da oy birliğiyle komisyon kurma kararı alındı. Üç parti komisyon için isim belirlerken AKP’den henüz bir ses yok.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu durumu eleştirdi. Meclis’in ciddiye alınmadığını da belirten Kılıçdaroğlu, “Komisyonlar kuruluyor, bürokratlar davet ediliyor. Meclis’e gelip bürokratlara bilgi verecekler. En son güvenlik ve istihbarat komisyonu kuruldu, hayati bir komisyon. Bugüne kadar hiçbir bürokrat bu komisyonlara gelip bilgi vermedi. Meclis’i adam yerine koymuyorlar” yorumunda bulundu.
Bu karşı çıkışa AKP’den ilginç bir cevap geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan kendi oylarıyla kurulan komisyona gerek olmadığı skandal açıklamasını yaptı. Turan‘a göre ”Şu an komisyon kurulması, boşa zaman geçirmek anlamına gelecek. Çünkü ifade almalar, açığa almalar daha bitmedi. Bu insanlar neye bakacak, kiminle görüşecekler?”