Sevgi Çocukları Izleyenleri Böyle Büyüledi

Dünya turunu sürdüren Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin dünkü durağı Avustralya’nın en ünlü kenti Sidney oldu. Şehrin sembolü Opera House’da gerçekleşen ve devletin zirvesinin de izlediği programda muhteşem görüntü ler yaşandı. Sevgi çocukları şarkı, şiir ve halk oyunlarıyla izleyenleri büyüledi.
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) dünya turu sürüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin, kendi dil ve kültürlerini Türkçe ile harmanlayarak sunduğu festivalin son durağı Avustralya‘nın en ünlü kenti Sidney oldu. Sevgi çocuklarının, şehrin sembolü olarak gösterilen Opera House’da gerçekleşen gösterisi büyük coşkuya sahne oldu. Öğrenciler söyledikleri şarkılar, okudukları şiirler ve halk oyunları gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Sevgi çocuklarını yalnız bırakmayan devletin zirvesi ise desteklerini esirgemedi.
MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER

Resmi programdan önce halka açık gösteriler sergileyen sevgi çocukları, barış ve sevgi mesajlarını dünyaya göz kamaştıran gösterileriyle haykırdı. Gençlerin gösterileri ve söyledikleri şarkılar büyük alkış topladı. Dünyanın renkleri daha sonra çok sayıda iş adamı, yerel siyasetçi, eğitimci ve SKT temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı resmi programda hünerlerini sergiledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

YouTube’dan canlı yayımlanan festivalde öğrencilerin, kendi dil ve kültürlerini Türkçe ile harmanlayarak sunduğu gösteriler ayakta alkışlandı. Muhteşem görüntülerin yaşandığı festivalde, Avustralyalı ve Kenyalı öğrencilerin birlikte oynadığı folklor gösterisi salonda renkli görüntüler oluşturdu.

İzleyenleri büyülediler

Opera House’da göz kamaştıran gösterileriyle gönülleri fetheden öğrenciler, şarkılar şiirler ve halk oyunlarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Anadolu Türk Halk oyunları gösterisi ise salonu tek kelimeyle büyüledi. “Mağrurlanma padişahım” ve “Urfalıyam ezelden” türküsünü Türkçe olarak söyleyen öğrenci salondan büyük alkış aldı. Finalde “Universal Peace” şarkısını okuyan öğrenciler izleyenleri mest etti.

Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum

SİDNEY Opera Evi’nde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Avustralya Genel Valisi (Cumhurbaşkanı) Sir Peter Cosgrove yaptı. Organizasyonun dünya barışına ve kardeşliğe bü yük katkı sağladığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür eden Cosgrove şunları söyledi:

BARIŞ VE KARDEŞLİK

“Çok güzel bir gece geçiriyorsunuz. Federal parlamentodan çok sayıda katılımcı gördüm. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu festival, kardeşlik ve dünya barışı mesajı taşıyor. Bu akşam birlikteliğimizi kabul etme zamanı. Bu kadar ülkenin birlikteliği, barış ve dostluğu temsil ediyor. Toplumumuzda kaynaşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum. Avusturalya olarak çok kültürlü bir toplumuz. Farklılığımızı kabul ediyor ve bununla onur duyuyorum. Emeği geçen herkese ve bu projenin fikir sahiplerine teşekkür ediyorum.”