‘IFLC Romanya’dan dünyaya ‘barış ve sevgi’ mesajları yankılandı

Bu sene 21. düzenlenen “IFLC- Dünyanın renkleri 2023” sahnesinin son etkinliği Romanya’da gerçekleştirildi.

Bükreş’te düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), farklı ülke ve kültürden gelen 100’ün üzerinde öğrencinin sahnelediği müzik, folklor ve renkli gösterileriyle unutulmaz anlar yaşattı.

LUMİNA ARENA’DAN DÜNYA’YA ‘BARIŞ VE SEVGİ’ MESAJLARI

Bu sene 21. düzenlenen “IFLC- Dünyanın renkleri 2023” sahnesinin son etkinliği Romanya’da gerçekleştirildi. Bükreş’teki ‘Lumina Sport Arena’ salonunda yapılan gecede, farklı ülke, renk ve kültürden gelen yüzlerce öğrenci, kendi dillerinden  seslendirdikleri; şarkıları, folklor gösterileri ve dünya barışı için sahneledikleri koreografileri ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

SUNUCULUĞU ÜNLÜ ROMEN OYUNCU TİLY NİCULAE YAPTI

Lumina Eğitim Kurumları’nın Diyalog ve Evrensel Değerler Derneği (ADVU) ile ortaklaşa düzenlediği kültür şöleninin sunuculuğunu ise sevilen Romen oyuncu Tily Niculae yaptı.

UNUTULMAZ BİR KÜLTÜR ŞÖLENİ YAŞATTILAR

Yaklaşık iki saat süren IFLC’nin bu seneki son etkinliğe, Romanya’nın yanı sıra; Almanya, Moldova, Endonezya, Makedonya, Bulgaristan, Almanya, Ukrayna, Kenya, Kazakistan, Fransa ve Arnavutluk’tan gelen 100’ün üzerinde öğrenci katıldı. Sahnede kendi dillerinde birbirinde etkileyici şarkılar seslendiren yetenekli gençlerin; dans ve kareografilerle oluşturdukları sıra dışı renk armonisini nefeslerini tutarak izleyen Bükreşliler unutulmaz anlar yaşadı.

KENYALI ÖĞRENCİLERİN GELENEKSEL ROMEN DANSI SÜRPRİZİ!

Gecenin en ilginç sürprizini ise Kenyalı öğrenciler sergiledi. Romanya’nın geleneksel ‘Călușul Românesc’ dansını büyük bir ustalıkla sahneleyen yetenekli öğrencilerin performansı büyük alkış aldı.

ADVU BAŞKANI ÖZ: “DİLLERİMİZ FARKLI OLSA DA SEVGİ DİLİ AYNI”

IFLC Kültür Festivali’nin açılış konuşmasını yapan ADVU Başkanı Mustafa Öz, gecede sahne alan yüzlerce öğrencinin dünyaya barış ve kardeşlik mesajları gönderdiğine dikkat çekti. Öz, “Dillerimiz farklı olsa da ‘sevginin dili’ hep aynıdır. Bir şairin dediği şey: ‘Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle gider yaroy!’ Kalpleri birleştiren, bizi bir araya getiren sevginin dilidir. Kan ve gözyaşının olmadığı, insanların huzur içinde uyandığı, annelerin ağlamadığı, çocukların mutlulukla oynadığı bir dünya. Bu akşam hepimiz bu amaçla bir araya geldik ve davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum”