Romanya, uluslararası şarkı yarışmasında ikinci oldu

Almanya’da düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) şarkı yarışmasında Romanya’dan Eric Cracana ikinci oldu.

Almanya’da düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) şarkı yarışmasında Belarus’tan ‘Vladislav’ birinci oldu. İkinciliğe Romanya’dan Eric Cracana layık görülürken, Üçüncülükleri ise Fransa’dan ‘Sana’ ile Moldova’dan ‘Patricia’ paylaştı.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin 21.Yıl etkinlikleri Almanya’nın Geseke şehrinde şarkı yarışmaları ile başladı. Farklı kıtalardan onlarca çocuk, IFLC heyecanına ortak olmak için Almanya’da bir araya geldi. Etkinlikler çerçevesinde öğrenciler ilk olarak yerel diller için düzenlenen ‘Colors of Voices Şarkı Yarışması’nın finalinde yarıştı. Yarışmaya 23 finalist katıldı.

TÜRKÇE ŞARKI YARIŞMASI İLE DEVAM EDECEK

Genç yetenekler yarın da (3 Haziran) yine Geseke’de ‘Colors of Voices Türkçe Şarkı Yarışması için düzenlenecek final gecesinde yarışacak.

EN GÜZEL HİKAYE MÜZİKALI SAHNELENECEK

Şarkı yarışmalarının ardından 10 Haziran Cumartesi günü ise Frankfurt’ta ‘The Most Beautiful Story (En Güzel Hikaye) Müzikali sahnelenecek. Tarihin hangi zaman diliminden olduğu kesin olmayan, çok çocuklu bir ailenin mutlu günlerinde başlayan hikâye, zamanla kardeşlerin arasının açılması ve birbirine düşmanlık yapabilecek kadar uzaklaşmaları neticesinde gelişen olayların anlatılacağı müzikal bu yılın ekim ayında ABD’nin New York ve Los Angeles şehirleriyle Kanada Toronto’da da seyirciyle buluşacak.