Son KHK ile Süreç Tamamlandı: AKP’nin Silahlı Milis Güçleri Her Şeye Hazır!.

Son KHK ile AKP’nin silahlı milis güçlerinin işleyeceği suçların cezasız kalmasıyla ilgili düzenleme hayata geçirildi. 15 Temmuz’dan sonra silahlanmaya hız veren AKP yandaşı milis güçleri ise bunu söylemekten çekinmiyordu. Bunlardan birinde Ahsen TV’nin silah fuarında yaptığı röportajda, AKP’nin 15 Temmuz sonrası destekçilerini silahlandırmaya başladığı itiraf edilmişti.
Silah fuarında yapılan röportajda, Bora Silah Sanayi’nin görevlisi Selçuk Poslu, darbe girişiminin ardından poligonların kurulmaya, askeri taktik gruplarının oluşturulmaya ve insanların silahlandırılmaya başladığını söylüyor. Poslu, bir de “temennisini” ekliyor: “Allah izin verir de, yivli yani askeri silahın satışı çıksa da artık kendi silahımızı kullansak.
***
Erdoğan’ın dünürü: Gerektiği zaman kullanacağımız silahlarımız var

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner, “benzer bir darbe girişimi ya da kalkışma anında” halkı sokağa dökebilmek iddiasıyla geniş bir iletişim ağı kurduğunu itiraf etmişti. “Kardeş Kal Türkiye” adını taşıyan grup Uzuner liderliğinde, anlık iletişim için WhatsApp grupları oluşturuyor, her ilçede telsiz sistemleri kuruyor, radyo yayını yapabilmek için şirket kuruyor. Grup, Sağlık Bakanlığı sertifikalı ilkyardım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı insansız hava aracı–drone kullanım eğitimleri alıyor.
Grubun kuruluşunun temel amacı, “yeni bir darbe girişiminde, kalkışmalarda, halkı en kısa sürede sokağa dökmek” için iletişim altyapısı kurmak olarak açıklandı.
Bu amaçla, atılan ilk adım, popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için atıldı. “Kardeş Kal Türkiye” içinde yer alan herkes, bir WhatsApp grubuna dahil ediliyor. Gruba girmesi kabul edilen tüm katılımcılardan da kendi WhatsApp grubunu kurması isteniyor. WhatsApp grupları birbirlerinden habersiz. Ancak Uzuner, tüm grupları kontrolü altında tutuyor.

SİLAHLANIN ÇAĞRISI
Kardeş Kal Türkiye” grubunun 2017’in Ocak ayı başında düzenlediği daha dar kapsamlı, ilk toplantısında Uzuner, grubun amacı, çalışma stratejisi ve iletişim yöntemlerini paylaştı.
Uzuner konuşmasında, “Liderimiz ve özgürlüğün simgesi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan etrafında kenetlendik. Ona bir zayiat gelmesini istemiyoruz” dedi. Grup olarak lazım olan cihazları aldıklarını dile getiren Uzuner, “En küçük cihazımız düdük. Arabamda megafon var. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var. Böyle hazırlıkları yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Uzuner konuşmasında bir akşam Ankara’dan yeni bir kımıldanmaya ilişkin bilgi geldiğini söyledi. Uzuner, “Arkdaşları aradım yok. Emniyet Müdürü’nü aradım, ‘öyle bir bilgi yok’ dedi. Sonra Allaha şükür durum müspet” dedi.