KHK’lı hakem, ABD’de Messi’li sezon açılışı maçını yönetti

Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edilen Fifa kokartlı hakem Fevzi Demirhan, ABD futbol ligin sezonunun ilk maçında görev aldı. Maçta Lionel Messi'nin yeni takımı İnter Miami, Real Salt Lake'i 2-0 yendi.

15 Temmuz sonrasında ihraç edilen FİFA kokartlı hakem Fevzi Demirhan, ABD’deki MLS Ligi’nde, dünyaca ünlü futbolcu Messi’nin oynadığı maçı yönetti.

Major League Soccer’da (MLS), Lionel Messi ve Luis Suarez’li Inter Miami, 2024 sezonunun ilk maçında Real Salt Lake’i 2-0 mağlup etti. Miami’de yeni transfer Luis Suarez ilk maçına çıkarken, 83. dakikada 1 asist yaptı.

Arjantinli dünya yıldızının asistinde Robert Taylor 39. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 83. dakikasında ise Luis Suarez’in asistinde Diego Gomez topu ağlarla buluşturarak maçın skorunu da belirlemiş oldu. Inter Miami ikinci maçında Pazar günü deplasmanda Los Angeles Galaxy ile karşılaşacak.

KHK’LI HAKEM FEVZİ DEMİRHAN MAÇTA GÖREV ALDI

Türkiye’de baş komiser olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen FİFA kokartlı hakem Fevzi Demirhan’ın, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda görev aldığı için gözaltına alınan polis memurlarından Mustafa Demirhan’ın kardeşi olduğu belirtildi.

Emrah Demirhan, kardeşi Fevzi Demirhan’ı sosyal medyadan şöyle anlatmışı:

“Bugün önüme bir Facebook paylaşımı düştü. Başlığı: Tüm Türk hakemleri, FIFA kokartı için girdikleri İngilizce sınavını Mustafa abimi anlatmıştım, şimdi de paylaşımdaki fotoğrafta solda görülen diğer abim, eski FIFA yardımcı hakemi Fevzi Demirhan’ı anlatayım size.

”15 TEMMUZ’DAN SONRA İHRAÇ EDİLDİ, FIFA KOKARTI ELİNDEN ALINDI”

15 Temmuz sonrası, haksız yere mesleği polislikten ihraç edilmesi ile beraber, aynı derecede haksız bir şekilde FIFA kokartı da elinden alındı. Yıllardır emek verdiği ve fazlasıyla hakederek geldiği hakemlik kariyerinin zirvesinde iken, çok sevdiği bu işi bırakmak zorunda kaldı.

Ana görevi ofsayt kararı vermek olan bir iş, başarısız bir “darbe girişimi” ile ancak bizimki gibi bir “hukuk devleti”nde ilintilendirilebilir herhalde. Bu garabet durumu gösteren küçük bir canlı yayın klibi izleyelim.

”5 YILDIR ABD’DE HAKEMLİK YAPIYOR”

Gelelim bugüne. Abim 5 yıldır Amerika’da hakemlik yapıyor. Genç hakemler yönettiği maçları izledikten sonra yanına gelip fotoğraf çektiriyor. Her hafta MLS maçına çıkan hakemler, eğitim seminerlerinde bir pozisyon veya kural tartışıldığı zaman abimin fikrini soruyor.

Bunların yanında, bulunduğumuz bölgede onlarca yeni hakeme mentörlük yapıyor. Sezon boyunca, hakem organizasyonları maç yönetmesi için abimi diğer eyaletlere seyahat ettiriyor. Bugün, yalnız çok seçkin bir hakem grubunun davet edildiği bir turnuvaya katılmak üzere Seattle’a uçtu.”