Konya Emniyet Müdürlüğü’nde İşkence Timi Kurulmuş…

Türkiye’de emniyette ve cezaevlerinde işkence haberleri sıradan hale geldi.. En son duyulan işkence haberi Konya Emniyet Müdürlüğünden.

OHAL ilanından bu yana 1990’lı yıllara dönen Türkiye’de işkence iddialarında artış gözleniyor. İşkence olayları, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası rapora girmiş durumda . Sistamatik hale gelen işkencenin önlenmesi için Hükümetin attığı somut bir adım yok.. Hatta bazı uygulamaların bunu teşvik ettiği yönünde.. Bir çok işkence mağduru derdini anlatmanın yolunu ararken Bir çok Emniyet Müdürlüklerinden işkence haberleri geliyor
En son Haber Konya Emniyet Müdürlüğü’nden. Konya Emniyet Müdürlüğün’de gözaltına alınanların darp edildiği, kafalarının duvara vurulduğu iddia edildi.. Bu durumun bir çok doktor raporuna yansımasına, suç duyuruları yapılmasına rağmen henüz somut bir adım atılmış değil. İktidar işkencecileri korumaya devam ediyor.
Şikayetlerin merkezindeki Terörle Mücadele şubesinde görevli Komiser Gökhan Başar hala görevinde tutuluyor.. Bir çok gözaltındaki kişiye işkence yaptığı iddiası ile karşı karşıya olan Gökhan Başar ile ilgili şu ana kadar bir işlem yapılmadı..