Avrupa Konseyi’nden Türkiye’deki seçimlere gözlemci heyet

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin oluşturduğu 20 kişilik bir heyet, Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri gözlemlemek üzere 29 Mart – 1 Nisan arasında Ankara’ya gidecek. Heyet, 12 seçim noktasını oy kullanma işleminin başlangıcından oy sayımının sonuna kadar izleyecek.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı David Eray (İsviçre, EPP/CCE) liderliğindeki heyete, bir uzman raportör ve sekreterya da eşlik edecek.

Heyet, Türkiye ziyareti öncesi, Kongre’nin Türk delegasyonu üyeleri, Radyo Televizyon Yüksek Kurulu (RTÜK), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), STK ve medya temsilcileriyle çevrimiçi toplantılar gerçekleştirdi.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİYLE DE GÖRÜŞECEKLER

Gözlem heyeti, Ankara’daki temaslarında da, ulusal ve yerel otoritelerin yanı sıra adaylar ve seçimlere katılan siyasi parti temsilcileri ile görüşmeye devam edecek.

Seçim gününde, ülkenin farklı yerlerindeki oy verme merkezlerindeki seçim prosedürlerini açılıştan kapanışa ve sayıma kadar izlemek üzere ekip görevlendirilecek.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler heyeti, seçim sonunda, bulgularını anlatan bir basın toplantısı düzenleyecek.

Heyette, Başkan David Eray’ın yanı sıra, Slovenya, Fransa, Sırbistan, Belçika, İngiltere, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Finlandiya, İrlanda, İsveç, Almanya, Bosna-Hersek, Gürcistan ve Hollandalı Kongre üyeleri görev yapacak.