Gülen’ın Alman Medyasına Verdiği Mülakat Romanya Gündeminde

Erdoğan’ın intikam almak için kendisi ve takipçilerine yönelik her türlü mizanseni devreye soktuğu Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Alman ve İspanyol medyasına verdiği mülakat Romanya medyasında büyük ses getirdi. Başta ülkenin resmi haber ajansı Agerpres olmak üzere, birçok haber sitesi, Gülen’in ‘Darbenin arkasında Erdoğan var.’ sözlerini öne çıkardı.
agerpres
Gülen’in Alman devlet ajansı DPA ve Die Zeit gazetesi ile İspanyol gazetesi El Pais’e verdiği ortak mülakat Romanya basınında genişçe yer aldı. Devlet ajansı Agerpres haberi, “Gülen, Erdoğan’ı darbe girişiminin arkasında olmakla suçluyor.” başlığıyla abonelerine geçti. Agerpres’i kaynak gösteren birçok yayın organı bu haberi okurlarına ulaştırdı.
Euractiv.ro sitesi de mülakatı orijinal kaynağından alıntılayarak daha geniş işledi. “Darbe girişimin ardında Erdoğan var/İslam dünyasının hali iç acısı” çift başlığıyla verildiği haberde, Gülen’in islam dünyası adına yaptığı özeleştiriye de yer verilmiş. Haber, “Muhtemel ki biz müslümanlar yanlış bir şey yaptık. Allah bizi şimdi cezalandırıyor olabilir.” sözleriyle son buluyor.
tvrstiri-logo
Devlet televizyonu TVR’de yayınlanan haberde ise, Gülen’e ait; “Erdoğan’ın havaalanına indiğinde gülüşüyle, her şeyin planlandığı gibi gitmesinden memnuniyetini gösterdiği” şeklindeki ifadeleri öne çıkarılmış. Haberin detaylarında, MİT ve Karargah’ın her şeyden haberdar olduğunun yanı sıra, Gülen’in yinelediği; yargılanmak için uluslararası mahkeme teklifi de yer alıyor.
ak24logo
Aktual24 adlı haber sitesi ise, “Gülen sessizliğini bozdu; darbenin ardında kimin olduğunu gösteriyor’’ başlığıyla verdiği haberde, Gülen’in darbe sonrası yaşanan ve halen süren hukuk dışı gelişmeler ile Erdoğan’ın açıklamalarını iddiasına dayanak yaptığı kaydediliyor.
Gülen’in mülakatını Naşul TV ise, ‘’Erdoğan’a Amerika’dan suçlama: Her şeyi o planladı ve en uygun zamanı bekledi” başlığıyla takipçilerine duyurdu.