Avusturya’da Erdoğan muhaliflerini MİT’e ihbar eden 3 kişi tutuklandı

Avusturya'da biri kadın üç kişi bu ülkedeki, Erdoğan muhalifi 800 kişiyi Türk istihbaratına ihbar ettikleri suçlamasıyla tutuklandı.

Avusturya’nın Tirol eyaletinde Türk kökenli biri kadın 3 kişinin 20 Haziran’da Türkiye adına casusluk yaptıkları suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

Avusturya basınına göre Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi ile istihbarat birimlerinin yürüttüğü soruşturma sonunda şüpheliler bu ülkede yaşayan ya da Avusturya vatandaşı olan yaklaşık 800 Erdoğan muhalifi hakkında Türk İstihbarat Teşkilatı’na bilgi vermekle suçlandı.

OPERASYONA KOBRA GÖREV GÜCÜ DE KATILDI

İçişleri Bakanlığı şüphelilerden ikisinin Innsbruck hapishanesine nakledildiğini ve operasyona Avusturya’nın terörle mücadele birimi Kobra Özel Görev Gücü’nün de katıldığını açıkladı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sabit disk, cep telefonları ve gaz tabancası ele geçirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: “SORUŞTURMA ŞUBAT AYINDA BAŞLADI”

Bakanlık, zanlıların profilleri ve çalışma biçimlerinin yurt dışında yaşayan muhaliflerini kontrol etmek veya casusluk yapmak için kullanılan bilinen bir prosedüre uygun olduğunu duyurdu. Bakanlık ayrıca zanlılar hakkında soruşturmanın şubat ayında başladığını belirtti.

Savcılık kaynakları Türkiye adına casuslukla suçlanan zanlıların MİT’e sadece Gülen cemaati üyeleri hakkında değil başka muhaliflerle ilgili de bilgiler sızdırdığını kaydetti.