Gökhan Öğretmenin İşkenceyle Ölümü Belgelendi!..

İşkenceci komiser kendisine tepki gösteren ve “Sizde hiç vicdan kalmadı mı bir hayvana yapılmayacak bu muameleyi gencecik çocuğa yapıyorsunuz?” diyen doktora “Öyle şey olur mu direnirken öldü” demiş!

Şok edici bilgilere ulaşıldı!
15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul’da gözaltına alınan ve 13 gün süren işkence sonucu hayatını kaybeden tarih öğretmeni Gökhan Açıkkol’un işkence sonucu öldüğü belgelendi.
Açıkkol İstanbul Emniyet müdürlüğü’nün C bloğununun nezarethanesinde 13 gün gözaltında tutulduktan sonra vefat etmişti.
Çelikkol’a şeker hastası olduğunu defaatle söylemesine rağmen doktor tarafından hiç tıbbi müdahalede bulunulmamış.
Aynı nezarethanede kalan diğer mahkumlar öğretmenin tüm raporlarında ve beyanlarında işkence yapıldığını yazdırdığı, doktor raporlarında da bu bilginin olduğunu ifade ettiler.
İşkenceci komiserin pişkinliği
Hatta gözaltında ifadesini alan bir komisere hitaben “Sizde hiç vicdan kalmadı mı bir hayvana yapılmayacak bu muameleyi gencecik çocuğa yapıyorsunuz” denince komiser “Öyle şey olur mu direnirken öldü” diyerek pişkince cevap vermiş.
Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)’da ayrı ayrı yaptıkları incelemelerde Gökhan öğretmenin gözaltı sırasında işkenceyle öldürüldüğünün doğrulandığını kaydetttiler.
Diyanet ve İBB işkence sonucu ölen masum öğretmene kin tutuyor
Öte yandan 42 yaşındaki tarih öğretmeni Gökhan Açıkkollu’nun cenazesi, İstanbul’da izin verilmediği için eşinin memleketi Konya’da defnedildi.
Cami imamı namazı kıldırmadı!
gokhan
Öğretmen Açıkkollu’nun cenaze namazını cami imamı kıldırmayınca, mahalle halkından bir kişi kıldırdı.
Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından aile cenazeyi aldı.
Öğretmenin babası Ayhan Açıkkollu, “Oğlumun cenazesinin OHAL nedeniyle İstanbul’da defnedilmesine izin verilmedi. Yine de defnedileceği taktirde Ballıca’daki ‘Hainler Mezarlığı’na, herhangi bir İslami koşul yerine getirilmeden pazartesi günü defnedileceğimiz söylendi’ şeklinde konuştu.
Aile işkenceci kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.