3 Yılda Dünya Turu

Ali Eriç, İstanbul’dan yola çıkarak dünya turu yaptı. Asya’dan Alaskaya, Afrika’dan Amerika’ya 131 bin kilometreyi 3 yılda tamamladı. 5 kıtada 39 ülkeyi özel aracıyla gezdi.
İş adamı Ali Eriç’in yaşadıkları hayallerinden vazgeçmeyenler için güzel bir örnek. Eriç, iş hayatını bıraktı ve özel üretilen  arazi aracı Lando ile dünya turuna çıktı.  İstanbul’dan başladı ve sürekli doğuya giderek 132 bin kilometrelik bir yolculuk yaptı. Asya’nın steplerini, Alaska’nın buzullarını, Patagonya’nın adacıklarını, Afrika’nın çöllerini ve Avrupa’nın kırlarını aştı.  Ve 3 yıl 1 ay 10 günde yeniden İstanbul’a ulaştı.
ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olan Eriç, seyahat tutkusundan hiç vazgeçmedi. Bu yüzden sürekli gezebileceği için telekomünikasyon sektörünü tercih etti. 2004’te iş hayatını bıraktı. Hayallerini gerçekleştirmeye karar veren Eriç,   6 ay süren bir Afrika seyahatine çıktı.  Yurda döndüğünde,  5 kıta ve 39 ülkeyi kapsayan dünya seyahati için İstanbul’dan doğuya doğru hareket etti. Türk plakalı bir araçla yapılan bu macera, tam 1137 gün sonunda yine İstanbul’da tamamlandı. Gezgin, günlüklerini ‘İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati’ adlı kitabında derledi. Kitapta, Patagonya’nın en güneyinden Sibirya’nın en doğusuna, Alaska’nın en kuzeyinden Kuzey Amerika’nın en batısına, Afrika’nın dibine uzanan yolcuğun detayları var. Kitabın geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak. BAKIŞ magazin