New York Başsavcılığı Açıklamasında Sahte Gülen Mektubu Detayı: Fabrikasyon Dökümanın Sonucuna Katlanırsınız

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve havuz medyası kontrolünde Abdullah Gül’e gönderilen mektuptan üretilen sahte belge Newyork’taki Hakan Atilla ve Zarrab yargılamasının gündemi oldu.
Amerika’da görülen Reza Zarrab davası olarak bilinen ve Halkbank Genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’nın bugün jüri tarafından 5 konuda suçlu bulunduğu duruşma sonrası NY Güney Bölge Başsavcılığı’ndan sert bir mesaj yayınlandı. Savcı Joon H.Kim, Fethullah Gülen’in hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e yazdığı iddia edilen sahte mektup için ‘fabrikasyon’ tanımı kullanıldı ve  “Fabrikasyon dökümanlar getirmişseniz, bunun sonuçlarına hazır olmalıydınız” denildi.

GÜLEN ADINA ÜRETİLİP MAHKEMEYE SUNULAN SAHTE MEKTUBA VURGU
Savcılık Hakan Atilla’nın avukatlarının mahkemeye sunduğu ve Türkiye’de sahte olarak üretildiği ortaya çıkan delillere de atıfta bulundu… Bilindiği üzere Atilla’nın AKP hükümeti tarafından tutulan ve parası ödenen avukatları, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yazdığını iddia ettikleri -ancak sahte olduğu ortaya çıkan- bir mektubu mahkemeye getirmiş, bu mektupta tanık polis Hüseyin Korkmaz’ın tahliye edilmesi için Gülen’in bir rica yazısı yazdığı öne sürülmüştü.
Önce Havuz Medyası daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı’dan ele geçirilen evraklar içinde, halen tutuklu bulunan hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e Fethullah Gülen tarafından mektupla talimat verildiği iddia edilerek, iftira atılmıştı.
Ancak kısa sürede delil denilen mektubun sahte olduğu ortaya çıktı. Fethullah Gülen’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği 22 Aralık 2013 tarihli mektubunun altında yer alan imza kopyalanarak sahte mektup üretildi ve gazeteci Fevzi Yazıcı’nın 17 ay önce el konulan bilgisayarına yerleştirildiği belirlenmişti.
Gazeteci Yazıcı bu sahte belgeleri kabu etmediği için hücre hapsine konulmuştu.
Fabrikasyon üretilen evrakın savcılıkça mahkemeyi yanıltma girişimi kabul edilerek Hakan Atilla’nın aleyhine kullanıldığı böylece netlik kazandı.
‘FABRİKASYON DÖKÜMAN VERİRSENİZ SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ’
”Atilla gibi, ambargoyu delen faaliyetlerin göbeğinde olduğunuz halde ABD hazine Bakanlığı yetkililerine defalarca kez yalan söylemiş, ya da fabrikasyon dökümanlar getirmişseniz, bunun sonuçlarına hazır olmalıydınız” denen açıklamada, Atilla’nın seçimini bunları mahkemede yaparak hüküm giymekten yana kullandığı belirtildi.
Yayınlanan Savcı Joon H.Kim imzalı mesajda özetle ”bugün açık, adil ve anonim bir jüri tarafından Halkbank yetkilisi Hakan Atilla’nın yargılaması oldu” dendi. Savcılıkla işbirliği yapan Reza Zarrab’ın verdiği ifadelere atıf yapılan açıklamada İran’a yönelik ambargonun delinmesinin ciddi bir suç olduğu hatırlatıldı.
”ABD yasalarına göre suç kabul edilen ve İran gibi yaptırım uygulanan ülkelere kasıtlı olarak yardım etmek/ambargoyu delmek mi, yoksa Uluslararası bankacılık sisteminde kalıp ABD dolarıyla işlem yapmaya devam edebilmek mi… Bu seçimi bankalar ve bankacılar yapmalı” denen açıklamada ‘bunların her ikisini de seçemeyeceğinizi bilmelisiniz’ vurgusunda bulunuldu.
Açıklamanın orijinali şöyle: