İngiltere’den gönderilen mektup, 76 yıl sonra Romanya’daki adrese ulaştı

İngiltere’den bir savaş esirinin (Michael Markel), 17 Ağustos 1947 tarihinde Romanya’daki eşine (Sara Markel) gönderdiği mektup, 76 yıl sonra adresine vardı.

İngiltere’den bir savaş esirinin (Michael Markel), 17 Ağustos 1947 tarihinde Romanya’daki eşine (Sara Markel) gönderdiği mektup, 76 yıl sonra adresine ulaştı. Kayıp mektup, Romanya Posta şirketi tarafından Braşov iline bağlı Viscri köyündeki adrese ancak 4 Haziran Salı günü iletildi. Fakat, artık çok geçti. Çünkü, mektubu gönderen asker de yolunu bekleyen karısı da artık hayatta değildi.

 “MEKTUP ZAMANINDA ULAŞSAYDI NE DEĞİŞİRDİ?”

Alman esir askere ait mektup ve detaylarını facebook sayfasında aktaran gazeteci Camelia Csiki, “Mektubu hem gönderen hem de alan öldü. Esir asker Romanya’ya bir daha dönmedi. Serbest kaldıktan sonra hayatını yurt dışında yeniden kurdu. Ancak eşini asla unutmadı, yeniden evlenmedi ve 80’lerde öldü. Mektup, eşine ulaşsaydı kaderlerinde ne gibi değişiklikler olacağını bilmiyorum. Ancak zamanında ulaşsaydı belki de değişirdi..” yorumunu yaptı.

EŞİNE VE ANNESİNE ÖZLEMİNİ DİLE GETİRMİŞ

Mektubu gönderen asker, Viscri’deki karısına ve annesine özlemini dile getiriyor, esir olmasına rağmen İngiltere’de bir çiftlikte çalıştığını ve kendisine iyi davranıldığını yazıyor. Adam ayrıca ailesiyle bir araya gelmek istediğini ancak asla başarılı olamadığını belirtiyor.

MEKTUBUN NEDEN GECİKTİĞİ TARTIŞILIYOR

Mektubun nasıl ve nerede kaybolduğu ile ilgili farklı teoriler var. Bir iddiaya göre İngiltere’den Romanya’ya gönderilen mektup, iletilmesi gereken Viscri köyüne 15 kilometre mesafedeki Rupea köyü posta idaresinde kayboldu. Ancak Romanya Posta İşletmesi yetkilileri bunun mümkün olmadığını, muhtemelen mektubu bulan birisinin bunu ilettiğini düşünüyor.

ASKER DÖNMEDİ, FAKAT İNGİLİZ KRALI CHARLES KÖYE YERLEŞTİ!

İngiltere posta çıkış damgalı mektubun 76 yıl sonra gönderildiği Viscri köyüne ulaşmasının dışında burayı ilginç kılan bir başka yönü de var. İngiltere Kralı 3.Charles’ın doğa güzelliği ile meşhur çok beğendiği bu köyde 2007’de ev ve mülk satın alması. Her yıl belirli dönemlerde Viscri köyüne gelen Kral Charles, kraliyet taç giyme töreninden sonra da bir süre bu köyde dinlenmişti.