Diyarbakır Barosu’ndan ‘İşkence’ Talep Eden Cem Küçük Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır Barosu, TGRT Haber kanalındaki Medya Kritik programında tutuklu ve hükümlülere işkence uygulanmasına yönelik çağrıda bulunan ve yöntemleri anlatan Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Suç işlemeye tahrik ve suçu övme” gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Cem Küçük’ün programda sarf ettiği şu ifadelere yer verildi ve soruşturma açılması talep edildi:

“17/25 oldu diyelim İsrail’e yaptılar, olabilir. Dünyanın her yerinde her gün 15-20 toplu ölüm duyardık: Trafik kazası, intihar etti, toplu intihar etti, uyuşturucuyu fazla bastı, aşırı alkolden gitti, danayamadı köprüden atladı… Bir sürü gerekçe bulurlar. Burada da şimdi bunlara acıma. Bütün yöntemleri düşünmelisin. Ya elimizde çok kritik üç-dört tane F..Ö’cü var. Ali Fuat Yılmazer, Mehmet Partigöç, Alaaddin Kaya. Ya şu adamları bir konuştursanıza. Bunlar bir sürü şey biliyor. Bizim savcı şöyle: Oturuyor, ‘Fuatçığım hoşgeldin, adın, soyadın…’ mesela diyor. Nerede görev yaptın, bu işi sen mi yaptın? Hayır diyor. Kardeşim başka türlü de konuşturma teknikleri var. Sallandır ayağından camdan aşağıya. Bak sana bir tane MOSSAD tekniği anlatayım, Gideon’un Casusları kitabında vardı. Ajan yapmak istiyor mesela Filistinlilerden birini. Ajan olmuyor adam, kabul etmiyor. Gidiyor ailesinden birini tak diye öldürüyor. Gene yapmıyor, gene öldürüyor. Ondan sonra mecburen. Kaç tane bölye ajanı var. Adam canı pahasına… Havlu tekniği var biliyorsun. Yüze havluyu atıyor yukardan aşağıya suyu döküyor bu arada boğuyor. Ya bir sürü şey denersin”

Baro, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin altı aydan beş yıla kadar hapisle cezalandırılacağını, suçun basın yayın yoluyla işlenmesi durumunda yarı oranına artırılacağını belirtti.