Almanya’dan Erdoğan’ın Korumalarına Veto: ’gelmesinler, Yoksa Tutuklarız’ Mesajı..

Alman basını, Berlin’in, Erdoğan’ın Washington’da göstericileri darp eden ve bir çoğu hakkında tutuklama kararı çıkarılan korumalarının Hamburg’daki G20 Zirvesi’ne gelmesini istemediği aksi takdirde ‘tutuklarız’ mesajı verdiğini yazdı.

Almanya’da yayınlanan Welt am Sonntag gazetesinin gündeme getirdiği iddiaya göre Alman Dışişleri, Tayyip Erdoğan’ın Washington’da protestoculara saldıran korumalarının Hamburg’daki G20 Zirvesi’ne gelmemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarının mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında protestoculara saldırısının yankıları sürüyor. Alman gazetesi Welt am Sonntag’ın haberine göre, söz konusu korumaların 7-8 Temmuz’da Hamburg’da düzenlenecek G20 Zirvesi için Almanya’ya gitmesi istenmiyor. Gazeteye göre, Alman Dışişleri Bakanlığı, ABD’de haklarında yakalama kararı çıkarılan bu kişilerin Almanya’ya gelmemesi gerektiğini Türk tarafına net bir dille iletti.

Hamburg Polis Teşkilatı Sözcüsü Ulf Wundrack da daha önce Deutsche Welle Türkçe servisine yaptığı açıklamada, “Washington’daki gibi Türk Cumhurbaşkanı’nın korumalarının göstericilere müdahale etmesi gibi sahneler Hamburg’da yaşanmayacak. Böyle bir şey olması halinde polis devreye girecek” demişti.