Lumina Matematik Yarışmasına Katılan Binlerce Öğrenci Dereceye Girebilmek İçin Ter Döktü

Lumina (5)
Lumina Eğitim Kurumlarının 20.kez düzenlediği Romanya Ulusal Matematik Yarışması (Lumina Math) finali, geçtiğimiz hafta sonu Ilfov dahil 42 ilde düzenlendi. 13 bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen sınavda öğrenciler 2 saat boyunca ter döktü.
Lumina (3)
Lumina (1)
26 Kasım Cumartesi günü yapılan ve ikinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerin matematik bilgisi ve muhakeme gücünün test edildiği yarışmada 13 bin öğrenci dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı.
Öğrenciler, sınıfta terlerken veliler aynı heyecanı okulların bahçesinde yaşadı. Sınav sonrası çocuklar, heyecanlarını anne babalarıyla paylaştı. Öğrenciler bazı sorulardan zorlansa da edindikleri tecrübeden mutlu oldu.
Toplam 48 merkezde düzenlenen yarışmanın ilk etabı 7-11 Kasım tarihleri arasında online olarak düzenlenmiş ve yaklaşık 30 bin öğrenci katılmıştı. Online yarışmayı geçen öğrenciler 26 Kasım Cumartesi günü düzenlenen finale katılmaya hak kazanmıştı.
lumina5
Matematik alanında uzmanların hazırladığı sorular, kapsamlı ve iyi organize edilmiş imtihan için Lumina ile işbirliği yapmaktan devlet okulu yöneticileri de memnuniyetlerini ifade etti.
Romanya Milli Eğitim Bakanlığı ve illerin milli eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde düzenlenen sınavda dereceye giren öğrencilere katılım diploması ve bir haftalık tatil hediyesi verilecek. Sonuçlar bir hafta içerisinde açıklanacak.