Hayati Değerleri Ölçen Tişört, Akıllı Kulaklık, Öğretmenlik Yapan Robot ve Daha Yüzlerce Yeni Buluş… Dünya’nın Genç Bilişimcileri Bükreş’teki ‘Infomatrix Olimpiyatları’nda Buluşacak

Önümüzdeki Cuma günü Bükreş’te Uluslararası Bilişim Olimpiyatları (Infomatrix 2016) başlayacak. Uluslararası Bükreş Lisesi (ISB) ev sahipliğinde düzenlenecek Olimpiyatlara 48 ülkeyi temsilen 530 bilişim öğrencisi, 347 projeyle iştirak edecek.
Eğer hasta olursanız vücut değerlerinizi ölçmek için koşuşturmanıza gerek kalmayacak. Giyeceğiniz bir tişörtle hayati değerlerinizi kolay bir şekilde ölçebileceksiniz.. ‘Gelişmiş tişört’, bu Cuma günü Bükreş’te başlayacak Infomatrix Bilişim Olimpiyatları Fuarında yer alacak yüzlerce buluştan sadece birisi.. Akıllı kulaklık, Öğretmenin görevini yapacak eğitimci robot.. Ve daha yüzlerce sıra dışı yeni teknolojik buluş, Infomatrix Bilişim Olimpiyatları Fuarı’nda görücüye çıkacak..
infomatrix (2)
347 projenin yer alacağı Olimpiyatlar; Programcılık, Bilgisayarla Sanat, Sistem Kontrol, Kısa Film ve Mini Robot olmak üzere 5 ana kategoride gerçekleştirilecek. Projeler, alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilecek.
Lumina Eğitim Kurumları Vakfı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilecek Olimpiyatlar, önümüzdeki Cuma günü saat 10.00’da ISB Kampüsünde yapılacak törenle başlayacak.
Olimpiyatlara katılan öğrenciler ve öğretmenleri, partnerliğini IBM Romania’nın yaptığı Infomatrix’te bu kurum yetkilileri ile bir de çalıştay yapılacak.
Dünyada marka haline gelen ve bu sene 14’üncüsü düzenlenen Infomatrix  Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler, 30 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.
ÖĞRENCİLER BÜKREŞ’TEKİ TÜRK AİLELERİNE MİSAFİR OLACAK
27-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Olimpiyatlar, sadece yeni buluş ve teknolojik gelişmelerle değil aynı zamanda kurulacak dostluk ve kardeşlik ortamı ve yapılacak sosyal aktivitelerle de hatırlanacak.
Bükreş’teki Türk aileleri tarafından misafir edilip yemekte ağırlanacak olan misafir öğrenci ve öğretmenler, boş zamanlarında da Bükreş şehir içi ve şehirlerarası turla Romanya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı bulacak.
Olimpiyat katılımcılarını bekleyen bir diğer aktivite ise çeşitli spor müsabakaları olacak. Spor müsabakalarının en az Olimpiyat yarışı kadar heyecanlı geçmesi bekleniyor.
       GEÇEN YIL DÜZENLENEN OLİMPİYATLARLA İLGİLİ TANITIM VİDEOSU