Mehter, Semazen, Anadolu Mutfağı ve Nice Sürprizlerle Dolu… Anadolu’nun Zenginlikleri Tuna Festivali ile Bükreşlilerin Ayağına Geliyor

Bükreş Büyükşehir Belediyesi ile Sektör 3 Belediyesinin destek verdiği ve partnerliğini yaptığı Tuna Vakfı Festivalinin önceki yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Romanya’da her yıl gerçekleştirdiği sosyal etkinlikleri ile adını duyuran Tuna Vakfı, bu hafta sonu düzenleyeceği festivalle yine büyük ses getirecek. Bükreş Titan Parkı içerisinde yapılacak etkinlikte, kültür-sanat ve mutfak değerleri başta olmak üzere Anadolu’nun zenginlikleri Bükreşlilerin ayağına gelecek. Bükreş Büyükşehir Belediyesi ile Sektör 3’in destek verdiği ve partnerliğini yaptığı festivalin önceki yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.
FESTIVALUL TURCESC (3)FESTIVALUL TURCESC
Mehteran Takımı, Semazen gösterisi, Sufi müzik, Türk el sanatları, mutfak zenginlikleri ve daha nice sürprizler Tuna Vakfı’nın Titan Parkı’nda gerçekleştireceği Festivalde görücüye çıkacak.
FESTIVALUL TURCESC (2)
Önceki yıllarda olduğu gibi festivalin en dikkat çekecek kısmını yine Anadolu’nun zengin yemek ve tatlı çeşitlerinin yer alacağı stantlar oluşturacak.
Bu sene 5’incisi yapılacak festival, 20 Mayıs Cuma günü düzenlenecek tören ve gösterilerle başlayacak. Üç gün sürecek etkinlikte Türk-Romen şarkı ve folklor gösterileri de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.
Birbirinden ilginç 65 yemek, sanat ve gösteri standlarının yer alacağı Festivalde doğal olarak Türk çayı ve kahvesi de ikram edilecek..
Festivalde çocuklar da unutulmadı. Çeşitli balon, gösteri, konser ve eğlence etkinlikleri çocuklara unutulmaz renkli bir hafta sonu yaşatacak.
FESTIVALUL TURCESC (4)FESTIVALUL TURCESC (5)
 
Ziyaretçilerin her yıl büyük ilgi gösterdiği geleneksel Türk el sanatları; Kaligrafi, Ebru ve daha pek çok sürpriz el sanatçısının yer alacağı programa medyanın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
20-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Festival, program boyunca her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında açık kalacak.
Tuna Vakfı gönülleri tarafından hazırlanan Festival, Türk – Romen dostluğuna da büyük katkılar sağlıyor.
Detaylı bilgi için web: www.turkfest.ro, https://www.facebook.com/festivalul.turcesc adreslerinden edinilebilir.