Nobel Ödüllü Joseph Stiglitz Türk Koleji Öğrencisini Seçti

Elif memet mezuniyet töreniKöstence Türk Okulu mezunu Elif Memet, Columbia Üniversitesi’nde bilimsel çalışma grubuna seçildi. Grupta, doktora ve master öğrencileri de olacak
Dünyada sayısı bin 400’ü bulan Türk okulları, sadece yetiştirdikleri öğrencileriyle değil, mezun ettikleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bunun son örneği Romanyalı soydaş öğrenci Elif Memet. Geçen yıl Köstence Uluslararası Bilgisayar Lisesi’nden mezun olan Elif, dünyaca ünlü Columbia Üniversitesi’ni burslu kazandı. Elif ekonomiöğreniminin ilk yılında bilimsel çalışma grubuna dahil oldu.
6 DİL BİLİYOR
Nobel ekonomi ödüllü Joseph Stiglitz’in yönetiminde Elif ve arkadaşları, Amerikan sağlıksistemi ile ekonomik eşitsizliğin ilişkisini araştıracak. Elif’in çalışma arkadaşları, master ve doktora öğrencileri. Soydaş öğrenci, bu bilimsel ekibin en genç üyesi. 6 dil bilen Elif Memet, yıllardan beri sosyal bilimler üzerine kendini geliştiriyor. Sekizinci sınıftan bu yana ekonomik eşitsizlik üzerine bir çok yayın okumuş.
BEYAZ SARAY’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kendisini ekibe alan Joseph Stiglitz’in birçok kitabını o zamandan okumuş. Lise yıllarında katıldığı uluslararası makale yarışmalarında dereceleri var. Geçen yıl ‘Fakirlikle Mücadele’ konulu makalesi nedeniyle Beyaz Saray‘da ağırlanıp ödüllendirilmiş. Halen içinde yer aldığı bir çok sivil inisiyatife çalışmalarıyla katkı sunuyor. Elif Memet, bu yazıda boş geçirmeyecek. 10 hafta sürecek bir araştırma grubuna katılan soydaş öğrenci,burs kazanan 10 öğrenci arasına girmeyi başardı.
 

Colombiya Üniversitesi Rektörü ile Elif Memet
Kolombiya Üniversitesi  Rektörü Lee Bollinger ile Elif Memet