Üçüncü etap aşılama çalışması 15 Mart’ta başlıyor

Romanya Ulusal Aşılama Komitesi Başkanı, Valeriu Gheorghita, 15 Mart’tan itibaren üçüncü kategoride yer alan kitlenin covid aşısı için randevu alabileceğini duyurdu.

Digi 24 televizyonuna konuşan askeri hekim Gheorghita, sağlık çalışanları, 65 yaş üstü ve kronik hastalar, temel faaliyet alanlarında çalışanların ardından genel nüfus olarak adlandırılan kitlenin nisan ayından itibaren aşılanmaya başlayacağını duyurdu.

15 Mart’tan itibaren randevu için portala girenler, aşı merkezi seçebilecek ve önünde kaç kişi olduğunu görebilecek.

Mart başında planlanan uygulamanın, ülke genelindeki 750’yi aşkın aşılama merkezinin tam tekmil hazırlanmasındaki gecikmeden kaynaklandığını belirten Gheorghita, şu izahatta bulundu: ”Bekleme listesini daha önce çalıştırırsak, kişinin seçeneklerini büyük ölçüde azaltırdık. 15 Mart’tan itibaren bu liste mevcut olacak ve her kişi erişip kaydolabilecek. Bekleme listesi hazır olduktan sonra platformda bir yer işgal edecek.”

Aşılama planlamasının yalnızca portala yapılan bekleme listesinden yapılacağının altnı çizen Aşı Komitesi Başkanı, listedeki kişilere bilgilendirme yapılacağı ve onay için 24 saat bekleneceği detayını paylaştı.

1 Mart’tan itibaren her gün en az 30.000 kişinin aşılanması hedefleniyor.

Şubat sonu itibariyle aşılanan toplam kişi sayısı 915 bin 761’e ulaştı. Bunlardan 707 bin 295’i Pfizer, 77 bin 812’si Moderna ve 130 bin 654’ü AstraZeneca ile aşılandı.

İlk vakanın görüldüğü 26 Şubat’tan bu yana 800 bin yeni tip koornavirüs vakasının görüldüğü Romanya’da, aşılama işlemleri 26 Aralık’ta başlamıştı.