Bükreş’te gezici aşı otobüsü hizmete başladı

Sadece tek dozluk ‘Johnson & Johnson’ aşısının yapılacağı otobüslerde korona aşısı olmak için randevu almaya gerek yok. Sadece kimlik yeterli olacak.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede başkent Bükreş’te hafta sonları mobil aşılama yapacak özel donanımlı otobüs hizmete girdi.

Bükreş Hastaneler ve Sağlık Hizmetleri İdaresi (ASSMB), Başkent Toplu Taşıma Şirketi (STB) ve Kaufland marketleri işbirliğiyle yola çıkan tam teşekküllü gezici aşılama otobüsü için tanıtım töreni düzenlendi.

Aşı Koordinasyonu Ulusal Komitesi (CNCAV) Başkanı Valeriu Gheorghiţă, otobüslerde tüm hijyen ve sağlık güvenlik koşullarının karşılandığına kefil oldu. Bükreş nüfusunun yüzde 50’sine yakının aşılanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Gheorghiţă, “Bugün bu yıl sonuna kadar toplam 17 hafta sürecek gezici aşı merkezinin organizasyonuna şahit olduğumuz için mutluyum. Aşılama hayat kurtaran bir tedbirdir. O yüzden çok önemli. Organizasyonumuza destek veren yerel yetkililere teşekkür ederim.” dedi.

VİCTOR BABEŞ HASTANESİ MÜDÜRÜ: SALGINI ANCAK AŞI ÖNLER

Salgın başladığından beri başkentte pandemi hastanesi görevi üstlenen Victor Babeş Hastanesi’nin müdürü Simin Aysel Florescu ise yaptığı açıklamada salgının ancak aşıyla biteceğine vurgu yaptı.

Korona vakalarında dördüncü dalganın etkili olmaya başladığına ve vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Florescu, “Halkı aşıya teşvik için bu tür organizasyonlar çok faydalı. Bu virüsün etkisi son derece ağır ve can kaybına neden olabiliyor. Bu nedenle aşı olmak çok önemli. Bu otobüslerin aşıya ulaşımı kolaylaştırdığı için yerel yetkililere ve organizasyona destek verenlere çok teşekkür ederim.” dedi.

AŞI KARAVANI YIL SONUNA KADAR HİZMET VERECEK

Aşı karavanı başkentin farklı bir bölgesindeki Kaufland alışveriş merkezinin parkında her hafta sonu (Cumartesi-Pazar) saat 10.00-17.00 arasında aşılama yapacak. Başkent Bükreş’teki 6 ilçeyi (sector) kapsayan kampanya, aralık ayının sonuna kadar sürecek.

Söz konusu otobüslerde sadece tek dozluk Johnson & Johnson aşısı yapılacak. Randevu şartı aranmayan uygulamadan yararlanmak için kimlik göstermek yeterli. Gezici aşı otobüsünde 2 doktor, 2 hemşire ve iki memur olmak üzere toplam 6 sağlık çalışanı görev alacak.