Bükreş’te aşı maratonu düzenlenecek: HEDEF, 3 GÜNDE 10 BİN KİŞİYİ AŞILAMAK

Timişoara’dan sonra Bükreş’te de 7-9 Mayıs tarihleri arasında randevusuz üç günlük kesintisiz ‘aşı maratonu’ düzenlenecek. Saray Salonu Etkinlik Merkezi (Sala Palatului) ve Ulusal Kütüphane’de (Biblioteca Națională) gerçekleştirilecek maratonda 10 bin kişinin aşı olması hedefleniyor.

Saray Salonu
Milli Kütüphane

16 yaşını dolduran bütün Bükreş sakinleri, belirlenen merkezlerde sadece kimliklerini göstererek aşılarını yaptırabilecek. Benzer etkinlik ve kampanyalar, diğer şehirlerdeki üniversite merkezlerinde de gerçekleştirilecek.

NORMALLEŞME ADIMI OLARAK KONSER VE GÖSTERİLER DÜZENLENECEK

Saray Salonu ve Ulusal Kütüphane’de yaklaşık 50 aşılama kabini kurulacağını ve 3 günde 10 bin kişiyi aşılamayı hedeflediklerini açıklayan Ulusal Aşılama Komitesi (CNCAV) Başkanı Valeriu Gheorghița, “Aşı maratonu sırasında her iki merkezde normal hayata geçiş işaretleri sayılabilecek çeşitli konser ve gösteriler de düzenlenek.” dedi.

Bükreş’teki herkesin aşı için herhangi bir randevu ve programa gerek kalmadan yalnızca kimliklerini göstererek gelip aşı olabileceklerini vurgulayan Valeriu Gheorghiță, bu 3 günlük haftasonu aşı maratonunda özellikle aşı platformunda randevu alamayan korumasız insanların aşılanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Gheorghiță, yapılacak aşının büyük ihtimalle Pfizer-BioNTech olacağını vurguladı.

ROMANYA GENELİNDE 3 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Ulusal Aşılama Komitesi istatistiklerine göre şu ana kadar ülke genelinde aşılananların sayısı 3 milyonu geçerken, bunların 1 milyon 794 bin 505 kişisine her iki dozda aşı yapıldı. Başkent Bükreş’te ise aşı olanların sayısının yüzde 25’e çıktığı açıklandı.

Şu ana kadar nüfusunun yüzde 25’i aşılanan Başkentteki her iki aşılama merkezinde toplam 50 kabin kurulacak.