Okullarda yüz yüze eğitim en erken mart sonunda

Covid-19 Aşılama Komisyonu Başkanı Valeriu Gheorghita, öğretmenlerin ve yaşlıların aşılanmasının sona ereceği mart ayı sonunda veya nisan başında öğrencilerin fiziksel olarak okula dönebileceklerini açıkladı.

Aynı zamanda askeri hekim olan Gheorghita, aşılamanın üçüncü aşaması tamamlandıktan sonra okullarda yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu. Albay Valeri Gheorghita Digi 24 televizyonuna yaptığı değerlendirmede, “Bu planlamada mart sonu ya da nisan başını öngörüyoruz. Bu tarih, aşılamada üçüncü aşamanın başlangıcını öngördüğümüz dönemdir. Bu tarihe kadar, risk grubundaki insanlara ve temel faaliyetlere hizmet eden insan kategorilerine yönelik olarak aşılamanın ikinci aşamasını çoktan bitirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Çocuklar için hastalığın ciddiyetinin artmadığını kaydeden Gheorghita, enfekte olan ama belirti göstermeyen çocukların virüsü başkasına geçirme riskini bir kez daha hatırlattı.

Okuldaki aktivitelerin en azından küçük çocuklar için çok iyi organize edildiğini vurgulayan doktor Valeriu Gheorghita, ”Gerçek risk toplu taşıma, parklar ya da öğrencilerin katıldığı diğer faaliyetlerden kaynaklanıyor.” uyarısında bulundu.

Romanya’da eylül ayının ortasında başlayan eğitim öğretim döneminde öğrenciler, çok kısa süre yüz yüze eğitime katılabildi. Yarısı yüz yüze ve kalan yarısı online olarak bölünen eğitim öğretim, vakaların artmasıyla tamamen online sisteme dönüşmüştü. Vakaların kontrol altına alınmasında hedefler tutmayınca, okullarda fiziki eğitim ikinci dönem başına ertelenmişti.