Şumudica, Super Lig’e Çaykur Rizespor’la döndü

Gaziantep FK’dan gözyaşları içinde ayrılan Romanyalı teknik adam Marius Şumudica, Çaykur Rizesspor’la anlaştı. Şumudica yeni takımındaki hedefini ligde tutunmak olarak açıkladı.

Süper Lig’de oynadığı son 5 maçında 3 beraberlik, 2 de mağlubiyetle sahadan ayrılan, Türkiye Kupası’nda ise Beşiktaş’a elenen Rizespor’da teknik direktör Stjepan Tomas görevden alındı. Arayışa geçen kulüp yönetimi, Şumudica ile görüşüp el sıkıştı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Romanyalı teknik adamla bir buçuk sezon için anlaşıldığı duyruldu. Marius Şumudica, Romanya basınına gelişmeleri doğruladı. Digisport kanalına konuşan Şumudica, zor bir görevi devraldığını belirterek, ”Ben zorlukları severim. Futbolu seviyorum.” dedi.

İLK HEDEF LİGDE KALMAK, SENEYE İLK ON

Gazeta Sporturilor’a verdiği mülakatta ise Romanyalı teknik direktör yeni takımındaki hedeflerini açıkladı. Bu sezon ligde kalmayı öncelikle hedeflediğini söyleyen Şumudica, şu ifadeleri kullandı: ”Bu teklifin hemen gelmesi çok önemli ve ben onu dikkate aldım. Umarım oyuncular ve tüm ekiple birlikte kayda değer sonuçlar elde ederiz. Sezon sonunda seneye ilk 10’e girecek bir takım için transferlere ihtiyacımız var. Gaziantep’te başardığım şeyi Rizespor’da da yapmak istiyorum.”

Şumudica’nın cuma akşamı İstanbul’a ulaşacağı ve ertesi gün Başakşehir deplasmanında takımın başında görev alacağı belirtiliyor.