Petrolul Ploieşti ile imzayı atan Mehmet Topal ilk antrenmanına coşkulu çıktı

Petrolul Ploieşti, yeni teknik direktörü Mehmet Topal için düzenlediği imza töreninin sonunda Petrolul forması ile Türkiye Milli Takım formasının birleştirildiği özel bir formayla poz verdi.

Romanya 1. Lig ekibi Petrolul Ploieşti teknik direktörlüğüne getirilen Mehmet Topal için imza töreni düzenlendi. Topal, kulüp başkanı Claudiu Tudor ve Başkan yardımcısı Cristian Fogarassy’nin de katıldığı imza töreninde kendisini 2 yıl Petrolul Ploieşti’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Genç teknik adam törende basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘KALBİMİN SESİNİ DİNLEYEREK GELDİM’

Ilie Oana Stadı’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Mehmet Topal, kalbinin sesini dinleyerek buraya geldiğini belirterek, “Burada olmak ben ve ailem için çok büyük bir gurur. Köklü bir kulübe geldiğimi biliyorum. Hayatımda çok büyük hocalarla çalışma fırsatı buldum. Benim de ilk antrönürlük tecrübem olacak. Futbolculuğumda seviyemi en üst düzeye çıkarmaya çalıştım. Teknik direktörlükte de hedefim aynı olacak. Ben ve ekibim bu 100 yıllık camianın başarısı için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“KARARIMI AİLEMLE BİRLİKTE VERDİM”

Kararlarını kendisi ve ailesiyle birlikte verdiğini söyleyen Topal, “Ben hayatımda bütün kararlarımı kendim aldım. Kimsenin aklıyla da hareket etmedim. Futbolculuk kariyerimi altın tepside kimse bana sunmadı. Teknik adamlık kısmında da kimse sunmayacak. Hayatımda bir karar alacaksam sadece ailemle birlikte alırım” ifadelerini kullandı.

TOPAL: “HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

“Hedefimiz, play-off’lara kalıp şampiyonluğu kovalamak olacak. İki üç yıl içinde bu duyguyu yaşamak istiyoruz.” diyen  Sarı Mavi ekibin yeni teknik direktörü Topal, “Hayatımda hiçbir zaman hedefi olmayan gemiye binmedim.” şeklinde konuştu.

“HAGİ’NİN EKİBİNİ ÜZEREK GÖNDERECEĞİZ”

Gheorghe Hagi’nin takımı olan Farul Constanta ile oynayacakları maçlar hakkında iddialı konuşan Topal, “Elimizden gelenin en iyisini yapıp onları buradan üzerek göndereceğiz.” dedi.

“İSPANYOL UNAİ EMERY’İ ÖRNEK ALIYORUM”

Topal, teknik direktör olarak İspanyol Unai Emery’i kendisine örnek aldığını ve sürekli de kendisiyle görüştüğünü ve tecrübelerinden faydalanmaya çalıştığını vurguladı.

ROMANYA-TÜRKİYE LİGİ ARASINDAKİ FARKLAR

Türkiye Süper Ligi ile Romanya 1. Ligi arasında farklar hakkındaki soru üzerine Mehmet Topal, “Türkiye’de çok fazla baskı var gerek oyunculara gerek teknik adamlara. Tüm maçları kazanmanızı isterler ve kazanmak zorundasınızdır.” ifadelerini kullandı.

TRANSFER POLİTİKASI NASIL OLACAK?

Transfer politikası hakkında ise Topal, “Daha çok Romen oyuncularla ve kaliteli yabancılarla bir kadro oluşturacağız. Tercih ettiğim birkaç oyun sistemi var. Daha çok 4-3-3 oyun sistemiyle oynayacağız.” bilgisini verdi.

ÖZEL FORMAYLA POZ VERDİLER

İmza töreninin sonunda Mehmet Topal ile kulüp yöneticileri, Petrolul forması ile Türkiye Milli Takım formasının birleştirildiği özel bir formayla poz verdi.

İLK ANTRENMANI BİNLERCE TARAFTAR İZLEDİ

Topal, imza töreninin ardından takımla ilk çalışmasını yaklaşık 4000 bin taraftarın coşkulu tezahüratları arasında yaptırdı. İlk antrenmanda yardımcıları Yunan Pantelis Pantelopoulos ile Türk Cafer Kaynar da yer aldı.

MOGOȘOAİA’DAN SONRA TÜRKİYE’DE KAMP HAZIRLIĞI

Petrolul Ploieşti ekibinin, yarından itibaren Mogoșoaia’da ve ardından Türkiye’de kampa gireceği açıklandı.