100 kilo eroinle yakalanan eski basın müşaviri Veysel Filiz: Mal benim değil, kardeşimin

Edirne’den yurt dışına çıkarken aracında uyuşturucu madde ile yakalanan Brüksel Büyükelçiliği Eski Basın Müşaviri Veysel Filiz, ifadesinde suçu kardeşine atti. Arabasına konan uyuşturucudan haberi olmadığını savunan Filiz, “Kardeşimin uyuşturucudan sabıkası var. Tamire götürdüğünde aracıma zula yaptırmış.” dedi.

Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yaptığı sırada aracında yaklaşık 100 kilo eroin yakalanan Brüksel Büyükelçiliği Eski Basın Müşaviri Veysel Filiz’in mahkemede verdiği ifadeye T24 muhabiri ulaştı.

9 Aralık günü yaşanan olay sonrası mahkemeye çıkarılan Brüksel Eski Basın Müşaviri, aracında ele geçirilen uyuşturucunun sahibi olarak kardeşi Hulusi Filiz’i adres gösterdi. Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Sözcüsü olan Veysel Filiz, diplomatlık geçmişine vurgu yaparak, uyuşturucuyla mücadelede aktif rol aldığını savundu.

KARDEŞİMİN SABIKASI KABARIK

Filiz, Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadede, koronavirüsten ölen babasının cenazesi için ikamet ettiği Fransa’dan memleketi Yozgat’a geldiğini söyleyerek şunları anlattı: ”Kardeşim Hulusi Filiz, uyuşturucu dahil ciddi sabıkaları olan biri, hatta Fransa’da aranıyor. Araçtan çıkan maddeleri daha önce İstanbul’daki ofisimde paketlenmiş halde kardeşimin elinde görmüştüm. İçinde ne olduğunu bilmiyordum. Kendisine sorduğumda birtakım kimyasal maddeler olduğunu söyleyerek geçiştirdi. Paketleri açıp kontrol etmek istedim, ancak içindeki kimyasalların bozulacağını bahane ederek buna izin vermedi. Ben şüphelenip bu paketleri derhal yok etmesini söyledim.”

BU PAKETLERİ ÇIKAR, BEN SENDEN ALIRIM

Eski basın müşaviri ifadesinde, kardeşinin bu paketleri kendisinden yurt dışına çıkarmasını istediğini kaydederek, ”Kendisi bilahare gelecekmiş. Bu paketlerden 10-15 bin TL harçlık kazanacakmış. Ama ısrarına rağmen ben bunu kabul etmedim.” sözleriyle kendini savundu.

TAMİRCİDE ZULA YAPMIŞLAR

T24’ün ulaştığı Veysel Filiz’e ait ifade şöyle devam ediyor: ”Ben bir haftalığına yurt dışına çıktım. Dönüşte, aracımı bakıma götürmesi için kardeşime verdim. Araç, bir hafta tamircide kaldı. Ramazan adlı çalışanım aracımı servisten getirdi. Arabada böyle bir bölme olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. Öyle olsa yanımda eşim ve çocuğumla yola çıkmazdım. Benim için en ağırı kardeşimin bu işin içinde olması ve onun yüzünden başıma bu işin açılması.”

MEDYADA İNFİAL OLMASIN DİYE TUTUKLANMIŞ

9 Aralık’ta yaşanan olay, basından gizlendi. Skandalı on gün sonra ilk olarak halkweb.com.tr adlı site yazdı. Veysel Filiz’in yakalandığı araçtaki oğlu Fatih Filiz, Belçika merkezli belemturktv.com sitesine olayı doğruladı. Yakalanan uyuşturucuyla babasının ilgisi olmadığını savunan oğul Filiz, şunları anlattı: ”Ele geçirilen madde miktarı yüksek olduğu için, babam şu an tedbiren tutuluyor. Zira geçmiş dönemlerde babamın çok ön plana çıkması sebebiyle, medyada bir infial yaratmaması için bu yönde bir tedbire başvuruldu. Kısa süre içerisinde olayların iç yüzü ortaya çıkacak ve babamın suçsuzluğu anlaşılacaktır.”