AKP’li başkan hırsızlıkla suçlanan adaya böyle sahip çıktı: “HIRSIZ BİZİM HIRSIZIMIZ, YANINDAYIZ!..”

31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adaylarına destek isteyen AKP Mersin Çamlıyayla İlçe Başkanı Mehmet Ali Yetiş, bazı belediye başkan adaylarının hırsızlık yaptığını kabul ederek, “Hırsız bizim hırsızımız, biz yanında yer alırız.” dedi. Yetiş, aksi takdirde bunun bedelinin çok ağır olacağı tehdidinde bulundu.

AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakının seçim çalışması kapsamında Mersin’in Çamlıyayla İlçesinde konuşan AKP’li ilçe başkanı, hırsızlıkla suçlanan belediye başkanı adayını savunarak “Hırsız bizim hırsızımız. Biz yanında yer alırız” sözleriyle destek verdi.

6 Şubat Çarşamba günü partisinin ilçe başkanlığında konuşan AKP İlçe Başkanı Yetiş, haklarındaki her türlü yolsuzluk ve şaibe iddialarına rağmen kendi adaylarının seçimleri kazanması gerektiğini söyledi. Belediye başkanları ve adayları konusunda birçok iddianın gündeme geldiğini ancak rakip partilerin kazanmaktansa kendi partilerinin seçimlerden galip ayrılması gerektiğini öne süren Yetiş, “İki seçeneğimiz var, ya devletin hainlerinin yanında olacaksınız ya da mevcut başkanımıza ‘hırsız’ diyen de oldu, ‘yanlış yapıyor’ diyen de oldu. Ben de diyorum ki ‘vatan hainlerinin yanında yer almaktansa hırsız bizim hırsımız arkadaşlar, biz yanında yer alırız.’ Yarın bunun bedelini çok ağır öderiz. Yarın burayı Allah korusun kaybetme durumunda biz bunun hesabını veremeyiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter hesabından Mersin Çamlıyaya AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Yetiş’e ait konuşmanın görüntülerini yayınlandı.

Görüntülerde AKP’li başkan Yetiş’in, hırsızlıkla suçlanan belediye başkan adayı için “Vatan hainlerinin yerinde yer almaktansa, hırsız bizim hırsızımız. Biz yanında yer alırız. Yarın, bunun bedelini çok ağır öderiz” dediği duyuluyor.