AKP’Lİ BAŞKAN’IN KORKUSU: YÜZDE 52’Yİ BULAMAZSAK HEPİMİZİ KAZIĞA OTURTURLAR

Kahramanmaraş’ta MHP'yi ziyarete giden AKP'li Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Türkiye genelinde yüzde 52'nin altına düşersek tahmin ediyorum ki bizi darağacına çekip kazığa oturtacaklar” ifadesini kullandı.

AKP ve MHP tarafından kurulan ‘Cumhur İttifakı’ temsilcileri, her fırsatta yüzde 52 oranında oy almaları gerektiğini dile getiriyor. Çünkü iktidarı devam ettirmek için çoğunluk oyu elinde bulundurmak gerekiyor. İttifakın en büyük korkusu ise bu oranın altına düşmek.

AKP’li Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bu korkuyu dile getiren isim oldu. Müttefik parti MHP’yi ziyarete giden Güven, “Türkiye genelinde yüzde 52’nin altına düşersek tahmin ediyorum ki bizi darağacına çekerler, kazığa oturturlar.” dedi.

Güven’in MHP teşkilatında yaptığı konuşmanın ilgili bölümü sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülere göre Güven, şunları söylüyor:

“TAHMİN EDİYORUM HEPİMİZİ DARAĞACINA ÇEKERLER”

“Cumhur İttifakı olarak Türkiye genelinde yüzde 52’nin altına düşmememiz lazım. Yüzde 52’nin altına düştüğümüz zaman tahmin ediyorum ki hepimizi darağacına çekerler, kazığa oturturlar. Bu yüzden milli ve manevi unsurlar olarak, birbirine benzeyen unsurlar olarak… İnşallah büyüklerimiz karar verdi, yola çıktık, bu yolun neferi olarak çalışacağız…”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yüzde 52 hedefini geçen ay gazetecilere bir formülle şöyle anlatmıştı: “Bu formüle göre X+Y=Z olması lazım. X AKP’dir, Y MHP’dir, Z de yüzde 52’dir. Cumhur İttifakı yüzde 52’nin altına düşmeyecek bir formülü sağlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye’yi kurtarmış olur.”

Bu formüle göre X+Y=Z olması lazım. X AKP’dir, Y MHP’dir, Z de yüzde 52’dir. Cumhur İttifakı yüzde 52’nin altına düşmeyecek bir formülü sağlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye’yi kurtarmış olur.