KOMÜNİZM DÖNEMİ İŞKENCECİLERİNDEN ALEXANDRU VİȘİNESCU DA CEZASINI ÇEKTİĞİ HAPİSHANEDE 93 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

50 YIL SONRA MAHKEMEDE HESAP VERMİŞTİ: 2014 yılından itibaren yargılamaya başlanan ve 2016 yılında mahkum olan işkenceci Alexandru Vișinescu, 1963 yılında komutanlığını yaptığı hapishanede tutuklu bulunan rejim muhalifi Ulusal Köylü Partisi (PNŢ lideri Ion Mihalache dahil 12 rejim muhalifinin işkenceyle öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu.
ROMANYA HABER / Bükreş 

Komünizm dönemi Romanyası’nda insanlığa karşı suç işlediği için 20 yıla mahkum olan işkenceci Alexandru Vișinescu, cezasını çektiği Rahova hapishanesinde 93 yaşında hayatını kaybetti.

Rahova Hapishane Yönetiminden yapılan açıklamada, pazartesi günü (bugün) saat 13.00 civarında rahatsızlanan Vișinescu’ya müdahalenin hapishane doktorları tarafından yapıldığını ancak adı geçen mahkumun hayatını kaybettiği belirtildi. 

Rejim muhaliflerine işkence edilen Ramnicu Sarat hapishanesi

Vișinescu, 1956-1963 döneminde komutanlığını yaptığı Râmnicu Sărat hapishanesinde, rejim muhalifi politik tutukluları aç ve susuz bırakma, ilaç vermeme, soğukta bekletme ve şiddet uygulayarak 12 muhalifin ölümünden sorumlu tutulmuş ve insanlığa karşı suçtan yargılanarak mahkum olan ilk işkenceciydi.

Vișinescu, ayrıca 1963 yılında komutanlığını yaptığı hapishanede tutuklu bulunan rejim muhalifi Ulusal Köylü Partisi (PNŢ lideri Ion Mihalache’nin işkenceyle öldürülmesinden de sorumlu tutuluyordu.

Vișinescu, yargılandığı dönemde mahkeme heyetine “Lütfen ölümüme izin verin” diye yalvarmıştı.

2016 yılında mahkum olan Vișinescu, yargılandığı dönemde mahkeme heyetine “Lütfen ölümüme izin verin” diye yalvarmıştı.

Digi 24’te yer alan habere göre geçen ay Bükreş’teki Bagdasar hastanesinde ameliyat olan işkenceci, daha sonra yatırıldığı cezaevi revirinde dayak şiddetine maruz kaldığı ileri sürüldü.

İnsanlığa karşı suçlardan mahkum olan Ion Ficior da geçen eylül ayında hayatını kaybetmişti

İŞKENCECİ ION FİCİOR DA EYLÜL  AYINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçen Eylül ayında yine cezaevinde hayatını kaybeden işkencecilerden Ion Ficior da 1958 – 1963 döneminde görev yaptığı Periprava hapishanesinde 90 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ficior, 103 muhalifin işkence ve kötü muamele nedeniyle ölümünden sorumlu tutulmuştu.

İşkenceci Ion Ficior, Alexandru Visinescu’dan sonra komünist dönemde insanlığa karşı işlenen suçlardan mahkum olan ikinci kişiydi.

Bir İşkenceci Katilin Hazin Sonu: Romanya’da Komünist Dönemin Çalışma Kampı Komutanı 90 Yaşında Cezaevinde Öldü