Öğretmenleri Kaçırılan Orizont Öğrencileri’nin Başarıları Devam Ediyor: Japonya’daki Bilgisayar Olimpiyatlarından Moldova’ya İki Anlamlı Madalya Kazandırdılar

7 öğretmeni sınır dışı edilen Orizont okulları, Moldova’nın yüzünü ağartmaya devam ediyor. Japonya’da düzenlenen uluslararası bilgisayar olimpiyatlarında iki Orizont öğrencisi bronz madalya kazandı. Tsukuba şehrinde 30.’su düzenlenen yarışmada, Gabriel Cojocaru ve Alexandru Rudi bronz madalya elde etti.

Orizont Durlesti okulunun 12. Sınıfında eğitim gören Gabriel Cojocaru, madalya ve başarısında okulu ve öğretmenlerinin önemli payı bulunduğunu belirterek ”Farklı bir kıtada, farklı ülke ve kültürlerden gelen çok güzel arkadaşlıklar edindim. Yarışmadan çok keyif aldım. Başarımda okulum, öğretmenlerim ve ailemin önemli payı var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”
Kafile başkanı Sergiu Corlat, Japonya’dan ayrılmadan önce facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, ‘’Moldova’ya geliyoruz. İstanbul üzerinden. Umarım, bir macera ile karşılaşmadan ulaşırız.’’ İlginç ifadelerini kullandı.

japonya orizont (6)
japonya orizont (5)
japonya orizont (4)
japonya orizont (2)
japonya orizont (1)
https://www.facebook.com/sergiu.corlat/posts/10217003620022810