16 yaşındaki öğrenci, Romanya’ya altın madalya kazandırdı

Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) 9. sınıf öğrencisi Alexandru Luchianov, dünya bilgisayar olimpiyatlarında (IOI) altın madalya kazanarak Romanya’nın yüz akı oldu.

Singapur’un ev sahipliği yaptığı uluslararası bilgisayar olimpiyatları, koronavirüs salgını nedeniyle online ortamda yapıldı. En üst güvenlik önlemleri altında 13-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen ve 341 öğrencinin katıldığı yarışma sonunda, Romanya adına kazanılan tek altın madalya, 16 yaşındaki Alexandru Luchianov’dan geldi.

ROMANYA 4 MADALYA KAZANDI

Bu yıl 32’ncisi düzenlenen olimpiyatlarda Romanya takımı, tek altın madalyanın yanı sıra 2 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti. Gümüş ve bronz madalyalarıa, Ploieşti, Craiova ve Cluj Napoca şehirlerinden yarışmaya katılan öğrenciler hak kazandı.

BİLANÇO: ÜÇ OLİMPİYATTA 10 MADALYA

Romanyalı öğrenciler bu yaz düzenlenen üç farklı uluslararası bilgisayar yarışmasında 2 altın, 6 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Ağustos sonunda Macaristan’da düzenlenen Orta Avrupa bilgisayar yarışmasında Romanyalı öğrenciler 3 gümüş ve 1 bronz madalya aldı. 2-6 Eylül tarihlerinde Gürcistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ortaokullar arası bilgisayar yarışmasından Romanya takımı 1 altın ve 1 gümüş madalya çıkardı.

Bilgisayar olimpiyatlarındaki başarıya göre tüm zamanlarda ilk 10’da yer alan Romanya, bu yılki sonuçlarla 4. sıraya oturdu.