Matematik Olimpiyatlarına damga vuran Romen öğrenciler, Avrupa 1’inciliği ve dünya 4’üncülüğü kazandı

Japonya'nın Chiba şehrinde 2-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Olimpiyatlarda; 5’i altın, 1’i gümüş olmak üzere 6 madalya kazanan Romanya Takımı, toplamda 208 puanla tarih yazdı.

Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında (IMO2023) 6 madalya kazanan Romen öğrenciler, Avrupa 1’incisi ve dünya 4’üncüsü olmayı başardı. Romanya’yı temsil eden 6 öğrenciden 5’i Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi.

Bu yıl Japonya’nın Chiba şehrinde 2-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Olimpiyatlarda; 5’i altın, 1’i gümüş olmak üzere 6 madalya kazanan Romanya Takımı, toplamda 208 puan elde etti.

EĞİTİM BAKANLIĞI: ÖĞRENCİLERİMİZ TARİH YAZDI

Romen öğrencilerin Japonya’da son 24 yılın en önemli başarısını elde ederek tarih yazdıklarını açıklayan Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Öğrencilerimiz, beş altın, bir gümüş madalya ve toplamda 208 puanla, son 24 yılın en iyi derecesini elde ettiler. Avrupa’da 1’inci, Dünya genelinde ise; Çin, ABD ve Kore’nin ardından dünya 4’üncülüğünü kazanan öğrencilerimizi ve bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyoruz”

ROMANYA TAKIMINDAKİ 6 ÖĞRENCİDEN 5’İ ICHB’DEN

Bakanlık sitesinde yapılan paylaşımda, Olimpiyatlarda Romanya’yı temsil eden 6 kişilik Matematik Takımı öğrencilerinden 5’inin Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi, 1 öğrencinin ise Tudor Vianu Lisesi öğrencisi olduğu açıklandı.

İşte Romanya adına tarih yazan öğrenciler, madalya ve okulları:

  • Altın   / David-Andrei Anghel (En yüksek puan alan öğrenci) / ICHB
  • Altın   / Andrei Moldovan        / ICHB
  • Altın   / Robert Dragomirescu  / ICHB
  • Altın   / Pavel Ciurea                / ICHB
  • Altın   / Andrei Chiriță              / Tudor Vianu Lisesi
  • Gümüş / Radu Lecoiu               / ICHB
Olimpiyatlarda Romanya’yı temsil eden 6 kişilik Matematik Takımı öğrencilerinden 5’ini Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencileri oluşturdu.