Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan, 15 Temmuz’un Perde Arkasını Anlattı

Gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan, 2. Yılında 15 Temmuz darbe girişimini konuştu. Bir sene boyunca değişimi konuşarak başlayan iki gazeteci, yeni çıkan bilgilerle 15 Temmuz’da yaşananlara dair çok şeyin değiştiğini, sis dalgasının kalınlaştığına dikkat çekti.
İstanbul’da bir savcının gazeteci Fatih Altaylı’ya 100 binlerin tutuklanabileceğine dair açıklamalarını hatırlatan Ekrem Dumanlı, “15 Temmuz darbesi bu değişimin bahanesi mi edildi?”diye sordu.
Gazeteci Adem Yavuz Arslan, iktidar cephesinin 15 Temmuz’a dair açıklamalarıyla rollerinin daha açık hale geldiğini anlattı. Arslan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın AA’ya yaptığı açıklamalarda ’15 Temmuz için hiç bulaşmak istemediği proje olarak bahsetmesi, yeni sistemi Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın 4 ay önceden sistem değişikliği hazırlığına başladıklarına dair açıklamalarına vurgu yaptı.
Arslan, MİT ve Genelkurmay’ın içinde bir grubun darbeyi tetiklediğini, ‘self coup’ diye tabir edilen ‘kendine darbe’nin bir versiyonun yaşandığını, 15 Temmuz vesilesiyle rejimin değiştirildiğini aktardı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın iki numaralı ismi Mehmet Şanver’in hala TSK’da darbeciler olduğu, Hava Kuvvetler Komutanı Abidin Ünal ve eski komutan Akın Öztürk’ün rollerine dair değerlendirmelerinin 15 Temmuz’a dair şüpheleri daha da artırdığını kaydetti.