“Ülke Elden Gidiyor” Diyen Eski Çalışma Bakanı Okuyan’dan Iktidara Sert Tepki: Memur ve Emekli Maaşlarını Düşürüp, Varlık Vergisini Getirecekler..

Erken seçim kararı ile ilgili şok açıklamalarda bulunan Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, katıldığı TV programında ülkenin iflasa sürüklendiğini açıkladı. İktidarın varlık vergisini yeniden getireceğini belirten Okuyan, AKP iktidarının memur ve emekli maaşlarını düşürmek için çalışma yaptığını da ileri sürdü.
KRT’de Çağlar Cilara’nın programına konuk olan Yaşar Okuyan, canlı yayında sert açıklamalarda bulundu. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle erken seçim kararı alındığını söyleyen Okuyan, hükümetin ekonomik krizden çıkmak için hazırlattığını ileri sürdüğü taslakları açıkladı.
Yaşar Okuyan’a göre hükümet, emekli maaşlarından yüzde 10-20 arasında kesinti yapacak, memur maaşları yüzde 10 aşağı çekilecek ve varlık vergisi çıkaracak. Bütün bunlar, Türkiye’nin borçlarının ödenmesi için alınması planlanan tedbirler.
Okuyan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk kamuoyu bunu ilk defa buradan duyuyor. Üzülerek söylüyorum. İki ay sonra göreceğiz. Emekli maaşlarında yüzde 10-20 arası kesinti yapacaklar. Hazırlanan taslakları, tedbirleri söylüyorum. Memur maaşlarından yüzde 10 aşağı indirecekler. İşte Yaşar Okuyan söylüyor buradan.
Varlık vergisini getirecekler. Varlık vergisine şahit olduk daha önce, ikinci dünya harbi sırasında. Şimdi ne harbi var. Yeme içme, hırsızlık harbi var. Yediler bitirdiler devleti. Tepeden tırnağa yolsuzluk, yolsuzluk yolsuzluk. Hırsızlık var, yolsuzluk var, israf var. Benzin 1 sene sonra 12 lira olacak. Yazın bunları bir tarafa. İçim yanıyor benim, Türkiye gidiyor.”