Erdoğan’ın Başdanışmanına Göre, Afrin’de 56 Şehit Verdik Ama En Büyük Pastayı Türk Müteahhitleri Alacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Afrin Operasyonu’nda 50’in üzerinde askerin şehit olmasının önemli kazançları olacağını söyledi. Toplamda bölgede 56 şehit verildiğini aktaran Çevik en önemli kazancı ise “Oradaki ihalelerde büyük pastayı Türk müteahhitler alacak.” diyerek açıkladı.
CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına katılan Çevik, “Irak ve Suriye ile aramız çok iy ideğil. Hatta Suriye liderinin gitmesini istedik. Buna rağmen oranın yeniden inşaasında ihaleler alabilir miyiz?” sorusu üzerine “Türkiye’nin inşaat kalitesi hiç bir yerde yok ve bu ülkelerin yanıbaşında. Benim aile şirketim orada inşaat yaptı. Süleymaniye Havaalanını biz yaptık. Onların istediği kalitede çimento, demir, inşaat malzemesi sadece Türkiye’de var. Irak, Musul yeniden inşa edilecek. Musul’un imarını Gazinatep mi yapar Wasshington mu? Tabii ki Gaziantep yapar” dedi.
Hakan Çelik devamında, “İnşa sürecinde Türkiye, Suriye ve Irak’tan büyük pastayaı alcak mı?” diye sordu.
Başdanışman Çevik bu soruya şöyle cevap verdi:
“Tabi. Biz zamanında Irak’ta olsaydık çok daha fazla söz sahibi olacaktık. Suriye’de biz daha güçlüyüz. Her şeyimizle oradayız. Orada iki büyük kazancımız var. Mehmetçiğimizin büyük kahramanlığı ve özverisi iki tane önemli olay yaptı. Bir bizi Suriye’ye güçlü bir şekilde sokarak, geleceğimizi kurtardılar. Allah razı olsun şehitlerimiz ve gazilerimiz. Ama bakın 56 tane şehidimiz var, şimdi arttı 2 tane daha girdi. Bu şehitlerimiz, 50 küsur şehit var, eğer biz o şehitleri vermeseydik, Afrin’e girmeseydik, PKK’nın oradaki varlığı belki ileride bize Türkiye içinde 1000 şehide mal oalcaktı. Onların kendilerini feda etmeleri, belki 1000 kişiyi belki daha fazlasını kurtardı. Ben çok gururluyum.”