KHK’lı polis, vatani görev sırasında terör saldırısı sonucu şehit oldu

15 Temmuz sonrasında ‘terörist’ damgası vurularak işten atılan polis memuru Zekeriyya Altunok, Ağrı’da vatani görevini yaparken uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, Ağrı kırsalında pazar günü teröristlerle çıkan çatışmada, Zekeriyya Altunok’un içinde bulunduğu askeri araç roketatarla vuruldu. Ağır yaralanan istihkam er Zekeriya Altunok, hastaneye kaldırıldı. Ancak, 32 yaşındaki Altunok, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak salı günü hayatını kaybetti.

Şehit olan Zekeriyya Altunok’la ilgili yürek yakan gerçek ise, sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya çıktı. Altunok’un 2017 aralık ayında yayınlanan 696 sayılı KHK ile görevden atılan bir polis memuru olduğu anlaşıldı.
Altunok’un devre arkadaşları, twitterde şehit olan meslektaşları için taziye mesajı yayınlarken, ironik bir duruma dikkat çekti. Altunok’la Erzurum’da beraber çalıştığını söyleyen bir twitter kullanıcısı, ‘devletin terörist diye görevden atıp beylik silahına el koyduğu kişiye, vatanı savunması için silah verilmesini’ ironik bir dille eleştirdi.
‘ASKERLİĞİNİ TAMAMLA’
Öte yandan 32 yaşındaki Zekeriyya Altunok’un, KHK ile meslekten atıldıktan sonra, eksik kalan vatani görevini tamamlaması için askere çağrıldığı ortaya çıktı. Altunok’un polis memuru olarak görev yaparken, o dönem bir yasayla kendilerine tanınan haktan yararlanarak 2 ay askerlik yaptığı öğrenildi.
BAKANLIKTAN TAZİYE
KHK’lı polis ve istihkam er Zekeriyya Altunok’un vefatı üzerine Milli Savunma Bakanlığı twitter hesabından taziye yayınladı. Taziyede şu ifadelere yer verildi: ”Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”