Time To Help Ekibi Yetimhane İçin Tanzanya’ya Gitti

İmza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle övgü toplayan Time to Help, dünyanın dörtbir yanındaki yetim ve öksüzlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Time to Help’in Hollanda şubesi, Tanzanya’nın Başkenti Darüsselam’da öksüz ve yetimler için Amsterdam Schiphol havalimanından bu ülkeye gitti. Time to Help ekibi, Darüsselam’da yetimhaneleri tamir ederek hizmete açacak.

Hollanda’dan Afrika’ya Yardım Eli sloganı ile Tanzanya’ya gittiklerini belirten Time to Help Hollanda koordinatörü Ömer Tozkoparan, 10 kişilik gönüllü bir ekip ile 10 gün süre ile yetimhanelerin tamiri ve onarımı için çalışacaklarını söyledi. Tozkoparan “50 yetimin kaldığı yetimhane ve okullarının tamiratını gerçekleştireceğiz. Bunun yanında 3 su kuyusu açacağız. Bunun yanında elbise, kırtasiye ve gıda yardımı paketleri dağıtacağız. Gönüllülerimiz arasında Hollandalı dostlarımız da bulunuyor. Bu gönüllülerimiz oradaki yetimhanenin tüm bakım işerini bizatihi yerinde yapacak.” dedi.

HOLLANDA’NIN ÖNDE GELEN YARDIM KURULUŞLARI İLE ORTAK ÇALIŞMA
Hollanda Time to Help’in gelecek aylarda da çok yönlü faaliyetler ile Afrika insanının yardımına koşacağını söyleyen Time to Help Hollanda koordinatörü Ömer Tozkoparan, şu bilgileri verdi: “27 Nisan 2018 tarihinde Hollanda Gıda bankası (Voedselbank) kurumu ile birlikte ayrı bir grupta Senegal’e gideceğiz. Burada yine yardım paketleri ve sus kuyuları projesi yanında yetimhanelerin tamirine de yapacağız. Hollanda Time to Help kurumu olarak ülkenin önde gelen yardım kuruluşları olan Rodekruis, Voedselbank ve Belediye yardım kuruluşları ile ortak projeler geliştiriyoruz.”
(BASRİ DOĞAN, TR724)