TÜRKİYE’DEKİ ZULÜMDEN KAÇAN MÜLTECİLER İÇİN BELÇİKA’DAN ALMANYA’YA YÜRÜYORLAR

İngitere’deki Yardım Zamanı (Time To Help) gönüllüleri, Türkiye’deki zulümden kaçarak Yunanistan’a ve diğer ülkelere sığınan mültecilerin mağduriyetlerine dikkat çekmek için Belçika’dan Almanya’ya yürüyor.

Türkiye’lisinden Romanya’lısına, Pakistan’lısından, İngiliz ve Cibutilisine kadar farklı 8 ülkeden 17 Time To Help gönüllüsünün katıldığı yürüyüş, kar ve dondurucu kış şartlarına rağmen devam ediyor.

Mağdurlar için farkındalık oluşturmaya çalışan ve mültecilerin mağduriyetlerine dikkat çekmek istediklerini belirten Time To Help (Yardım Zamanı) gönüllüleri Belçika’dan başladıkları yürüyüşlerine Almanya’da son verecek.

Yardım gönüllüsü gençler, yürüyüşle ilgili yaptıkları açıklamada,“ Türkiye’den Yunanistan’a ve farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan bütün mültecileri anlamak, empati kurmak, onlara moral ve destek vermek, seslerini duyurmak ümidiyle düzenlediğimiz yürüyüşümüzde şu an Lüksemburgdayız. Yürüyüşümüz Almanya’da sona erecek.”

Gönüllüler, 17-21 Şubat’ta Yunanistan’a geçecek toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Time To Help gönüllülerininin düzenlediği yürüyüşle ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler ve mültecilere yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenler aşağıdaki linki ziyaret edebilir:

https://www.totalgiving.co.uk/mypage/helprefugeesingreece