Iohannis’in afrika turunda Romanya’daki annesini arayan Tanzanyalı kadın sürprizi!

Cumhurbaşkanı Iohannis’in Tanzanya ziyaretinde, Romanya’daki annesini arayan kadın damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in 14-23 Kasım tarihleri ​​arasında Kenya, Tanzanya, Yeşil Burun Adaları ve Senegal’e yaptığı 10 günlük Afrika Kıtası ziyaretleri sona erdi. Cumhurbaşkanı Iohannis’in Tanzanya ziyaretinde, Romanya’daki annesini arayan kadın damgasını vurdu.

BABA TANZANYALI ANNE ROMEN

43 yaşındaki Elena Rajab Mwinge, Bükreş’te tıp okuyan Tanzanyalı baba ile Romen anneden 10 Ocak 1980’de doğmuş. 1 yaşındayken babasıyla Tanzanya’ya dönen Elena’yı üvey anne büyütmüş.

BÜKREŞ’TEKİ ANNESİNE KAVUŞMAK İSTİYOR

Tanzanya’daki The Citizen gazetesinde yer alan habere göre ‘Kibibi’ olarak bilinen Elena, yıllar sonra biyolojik anneden haberdar olmuş. Babası Rajab, ölmeden bir yıl önce 2014’te ona gerçek annesinin adını söylemiş: Dorina Illnesco.

74 YAŞINDAKİ ANNESİ VOLUNTARİ’DE YAŞIYOR

Sosyal medyadan annesini arayan Kibibi, teyzesine ulaşıp biyolojik annesiyle videolu görüşme yapmış. Halen 74 yaşında olan ve Bükreş Voluntari’de yaşayan annesi ile en son doğum gününde konuşabilmiş. O günden beri haber alamadığını belirtiyor.

Yaşlanan annesini görmek için can atan Kibibi, en yakın Romanya konsolosluğunun Kenya’da olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’ten yardım istedi. Iohannis’te kendisine tekrar annesiyle buluşturma sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Iohannis’in 10 günlük yoğun geçen Afrika ziyareti, Senegal’le sona erdi.