Moldova Polisi’nden Aksiyon Dolu Narkotik Operasyonu: 5 Türk Gözaltına Alındı

Türkiye ve İran’dan getirdikleri uyuşturucuyu transit geçiş için Moldova’ya sokan 5 Türk vatandaşından oluşan çete, suçüstü yakalandı, 5 milyon Avro değerindeki 84 kilo saf eroine el konuldu.
Alınan bir ihbar üzerine Moldova sınır polisi, Türkiye’den yaş sebze getiren Türk plakalı iki tırı Moldova’ya girişinden itibaren takibe aldı. Bir çiftliğe park eden tıra baskın yapan polisler, dorsenin alt kısmındaki bölmelere zulalanmış uyuşturucu paketleri buldu.Toplam 84 kilo ağırlığındaki uyuşturucunun saf eroin olduğu belirlendi.
Operasyonda Türk vatandaşı 5 kişi gözaltına alındı. Çete liderinin 90’lı yıllardan bu yana Moldova’da yaşadığı ve aile birleşimi üzerinden ülkede oturum sahibi olduğu duyuruldu.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Hollanda ve Almanya’ya götürülmek istenen uyuşturucunun transit geçiş maksadıyla Moldova’ya getirildiği kaydedildi.
Verilere göre Moldova polisi, son 4 yılda 1 tonun üzerinde uyuşturucu yakaladı. Moldova yasalarına göre, uyuşturucu ticareti 15 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.


KAYNAK: http://ipahaber.com/2018/02/26/moldova-polisinden-aksiyon-dolu-narkotik-operasyonu-5-turk-gozaltina-alindi/