Demirtaş: Mahkemede de Siyasette de Er Geç Bir Hesaplaşma Olacak..

“Biz tutuklanmadık rehin alındık” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Er geç mahkeme salonunda da siyaset arenasında da hesaplaşma olacaktır. Yeminle söylüyorum, bir gün her şey güzel olacak” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi’nde 14 aya yaklaşan tutukluluğunu Gazete Duvar’dan Özlem Aksu Çelik’e değerlendirdi.
Röportajdan satır başları şöyle:
“Diğer HDP’li tutsaklar gibi benim hakkımdaki sözde suçlamaların da tamamı siyasi faaliyetler kapsamındaki konuşmalarımdır. Bizi yargılayan mahkemeler ve hakimler de bunun farkında. Ama beni özellikle 13 aydır tek bir duruşmaya dahi çıkarmayarak bu rezaletin görünür olmasını engellemeye çalışıyorlar.
Biz tutuklanmadık, rehin alındık. Bunu teşhir edeceğimi bildikleri için şimdiye kadar hakim karşısına bizzat çıkarmadılar. Tutukluluğu uzatarak fiili cezaya dönüştürdüler zaten. Ama bundan nereye kadar kaçabilirler ki? Er geç mahkeme salonunda da siyaset arenasında da hesaplaşma olacaktır.
‘ADIM ADIM TEK ADAM REJİMİ İNŞA EDİLİYOR’
Siyasette ve siyasi davalarda tesadüf denen şey çok çok istisnadır. Bizim bütün dava süreçlerimiz en başından beri tek bir siyasi merkezden planlanıp koordine ediliyor.
AKP ve Erdoğan rejimi, yürüttüğü sistematik baskı politikalarıyla demokrasinin sınırlarını her adımda biraz daha daraltıyor. Bir yandan yaydığı korku ile toplumu sustururken diğer yandan da bu suskunluk ortamının yarattığı imkanları “Allah’ın bir lütfu” olarak görüp adım adım ‘tek adam rejimi’ni inşa ediyor. Türkiye’de demokrasi zaten kurum, kural ve kültür olarak tam anlamıyla inşa edilmemişti. Ama AKP var olanı da aşama aşama imha ediyor.
Mesele, sadece HDP’ye veya belediyelere yönelik kayyum, tutuklama gibi uygulamaların “özel” olması değildir. Evet, HDP’ye “özel” bir ayrımcı anlayışla daha fazla ve daha ahlaksızca saldırıyorlar. Fakat saldırı bütün topluma ve demokratik geleceğimizedir. AKP’nin gücü yeterse tek bir seçim bile yapmadan yıllarca ülkeyi KHK’lerle, ‘tek adam rejimi’yle yürütmek ister tabii. Ama gücü yeterse.
‘İşimi geri istiyorum’ talebiyle açlık grevlerini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir türkü yaptığını söyleyen Demirtaş, “Grup Yorum’un seslendirmesini isterdim” dedi.
Demirtaş, “En çok neyi özlüyorsunuz?” sorusuna “Kızlarımı” yanıtını verirken, “Bir gün her şey daha güzel olacak mı gerçekten?” sorusuna ise “Yeminle söylüyorum ki olacak.”