Adalet Yürüyüşü 17. Gününde; İstanbul’a Yaklaştıkça Kortej Büyüyor

İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından  sonra 15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, on yedinci gününde İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Korteje bugün 20 binin üzerinde katılım sağlanırken, kuyruk kilometrelerce uzadı. Kortej dev Türk bayrağı açarak bir müddet yoluna devam etti.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başladığı Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii’ndeki  yaptığı açıklamada, Türkiye’de hep birlikte huzur içinde yaşamanın yolunun adaletten geçtiğini, herkes için adalet talep ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Allah’ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir” değerlendirmesinde bulundu.
Kendisini yalnız bırakmayanlar da teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için.” dedi.
ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI, YANDAŞ YAZAR KORTEJ DURDURALACAK DİYE YAZDI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün de konuşmalarında Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne hedef alırken, millete karşı yürüdükleri iddiasında bulundu. İktidar yanlısı gazeteci Ersoy Dede, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün Kocaeli TEM gişeler çıkışında durdurulacağını ima eden bir yazı kaleme aldı.
HERKESE ADALET
Sabah Akyazı Ormanköy mevkiinde başlanan yürüyüşte Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşılarak mola verildi. Yürüyüşe katılanlar, ‘Nükleersiz gelecek için adalet’, ‘Çevre hakkı için adalet’, ‘Adalet demokrasi için’, ‘Kadınlar adalet istiyor’, ‘Herkese adalet’, ‘Adalet mülkün temelidir’, ‘Adalet’ ve Halkevci Kadınlar grubu ise ‘Eşitliği de adaleti de kazanacağız’, ‘Adalet tekmecilerin yargılanmasıdır’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ gibi dövizler taşıdı. Öte yandan, yürüyen gruba Beşiktaş ve Galatasaraylı taraftar grupları da eşlik etti.
GAZETECİ GÜRSEL UNUTULMADI
Yürüyüşe katılan Galatasaray Liseliler, tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel’in fotoğrafı ve ‘Sorarlarsa bizdendir’ yazan tişörtlerle yürüdüler. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katılırken, Türk bayrağı altında gerçekleştirilen yürüyüş havadan görüntülendi.